Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин: Русия може да се бие в Украйна още дълго време

Путин: Русия може да се бие в Украйна още дълго време

Путин: Русия може да се бие в Украйна още дълго време

Не сме луди, наясно сме какво представляват ядрените оръжия, заяви президентът

Рус­кият президент Владимир Путин заяви, че армията на Русия може да се сражава в Украйна дълго време, но според него няма нужда да се мобилизират още вой­ници на този етап, предадоха Рой­терс и БТА.

Що се отнася до продъл­жител­ността на специал­ната военна операция, раз­бира се, това може да бъде дълъг процес“, заяви Путин в сряда на предавано по телевизията заседание на рус­кия Съвет за правата на човека. По думите му обаче засега „няма смисъл“ от допъл­нителна мобилизация, след като през сеп­тем­ври и октом­ври бяха свикани 300 000 запас­няци.

Говорейки за резул­татите от “специал­ната военна операция“ в Украйна Путин посочи, че Азов­ско море се е превър­нало във вът­решно за Русия — нещо, към което, по думите му, се е стремил Петър Първи. Рус­кият президент изтъкна като успех появата на нови територии в със­тава на Русия и добави, че най-важни са хората които живеят на тези територии: “Резул­татът от референ­дума показа, че хората искат да са в Русия и считат себе се за част от този свят и от това прос­т­ран­с­тво на нашата обща кул­тура, традиции и език. Това е най-важният резул­тат“, каза президен­тът.

Путин увери, че Русия ще защитава своите интереси с всички налични сред­с­тва, но под­черта, че Мос­ква ще изпол­зва ядрено оръжие само в отговор на вражески удар, предаде “Актуално“. “Когато ни ударят, ние отв­ръщаме на удара“, каза Путин и под­черта, че стратегията на страната му се основава на политиката на т. нар. ответен удар. “Русия е наясно с опас­нос­тите, които крият ядрените оръжия и няма да ги раз­мах­ваме като бръс­нач“, посочи рус­кият президент. “Не сме луди, наясно сме какво пред­с­тав­ляват ядрените оръжия“, каза Путин. “Зап­лахата от ядрена война нарас­тва“, заяви още президен­тът, но нас­тоя, че Русия раз­г­лежда соб­с­т­вения си ядрен арсенал само като отб­ранително въз­пиране.

Рис­кът от това рус­кият президент Владимир Путин да изпол­зва ядрени оръжия като част от неговата война в Украйна е намалял в отговор на меж­дународ­ния натиск. Това посочва гер­ман­с­кият кан­ц­лер Олаф Шолц в интервю за нем­ска медийна група. “Русия спря да зап­лашва, че ще изпол­зва ядрени оръжия, като реак­ция на меж­дународ­ната общ­ност, която начерта чер­вена линия“, заявява Шолц. Според него е важно диалогът с Кремъл да продъл­жава, въп­реки дъл­боките раз­личия.

Меж­дув­ременно пред­седателят на Европейс­ката комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че над 200 души и фирми ще влязат в новия девети сан­к­ционен пакет срещу Русия, сред които ключови фигури от въоръжените сили, както и депутати. Сан­к­ции ще бъдат наложени на още 3 руски банки. Ще бъде ограничен и дос­тъпът на Русия до всякакви дронове.

България

Икономика

Култура

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Земеделие