Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 62, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Лавров обвини Запада и Украйна в опит да нанесат стратегическо поражение на Русия

Лавров обвини Запада и Украйна в опит да нанесат стратегическо поражение на Русия

Лавров обвини Запада и Украйна в опит да нанесат стратегическо поражение на Русия

Киев: Русия подготвя нова масирана ракетна атака

Целият Север­ноат­лан­тически алианс воюва срещу Русия. Това заяви рус­кият минис­тър на вън­ш­ните работи Сер­гей Лав­ров по повод на запад­ните оръжейни дос­тавки за Украйна, предаде БНР.

В обширно интервю за аген­ция “Новости” и телевизия “Русия 24” Сер­гей Лав­ров обвини Запада и Украйна в опит да нанесат стратегическо поражение на Русия. Той сравни дейс­т­вията на запад­ните дър­жави с нападенията на Наполеон срещу Рус­ката империя и на Хит­лер срещу Съвет­с­кия съюз. “Извес­т­ният деятел на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заяви, че резул­татът от тази война трябва да е такова поражение на Русия, при което в продъл­жение на дълги десетилетия тя да не може да въз­с­танови икономиката си. Това не е ли расизъм, нацизъм и опит за решение на рус­кия въп­рос? Да, все пак не с помощта на газови камери“. Лав­ров обвини също така САЩ в пряко учас­тие във взривяването на газоп­роводите “Северен поток 1 “ и “Северен поток 2”.

Русия под­готвя нова масирана ракетна атака срещу цели в Украйна, заяви говорител­ката на Южното коман­д­ване на украин­с­ката армия, като се позова на маневри от страна на рус­кия Чер­номор­ски флот, предадоха ДПА и БТА. По-голямата част от флота се е завър­нала в базите си и това пред­полага под­готовка за нов ракетен удар, заяви Наталия Гуменюк пред украин­с­ката телевизия, предаде Епицен­тър.

Откакто рус­ките сили започ­наха кам­пания на ракетни атаки срещу украин­ски градове и инф­рас­т­рук­тура през октом­ври, те изс­т­рел­ват повечето крилати ракети от военни кораби в Черно море и в Кас­пийско море или от стратегически бом­бар­дировачи. Гуменюк каза, че в момента само 10 руски кораба са все още в отк­рито море, а обик­новено тех­ният брой е значително по-голям, като повечето от тях са под­вод­ници. “Те демон­с­т­рират сила за извес­тно време в отк­рито море, демон­с­т­рират своето присъс­т­вие и кон­т­рол над ситуацията и след това отп­лават към базите, където обик­новено се под­гот­вят за маневри за масирана ракетна атака“, заяви говорител­ката.

Рус­ките ракетни атаки сериозно засег­наха елек­т­розах­ран­ването в Украйна, както и други комунални услуги. Милиони хора останаха без ток, отоп­ление и вода за продъл­жителни периоди от време.

България

Хибридна заплаха

Едно време Плев­нелиев раз­п­равяше, че рус­наците летели над Черно море, за да ни карат да ги прех­ващаме и така да израз­ход­ваме ресурса на изтр…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Търсите качествена земя под наем? Вижте в сайта на „Агрион“

Дружеството стартира процедурата по отдаване на земеделските си парцели

Над­даването за плодородна земя под наем от „Агрион“ започва от 3 апри…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Младен Кръстаич: С това разполагаме, по-добри играчи нямаме

Селек­ционерът на Бъл­гария Младен Кръс­таич заяви след теж­кото поражение от Унгария с 0:3 в Будапеща, че това са най-добрите играчи, с кои…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...