Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 193, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Владимир Путин и Си Цзинпин отчитатрязък ръст на двустранната търговия

Владимир Путин и Си Цзинпин отчитатрязък ръст на двустранната търговия

Владимир Путин и Си Цзинпин отчитатрязък ръст на двустранната търговия

Русия и Китай призоваха към сдържаност около ракетната програма на КНДР

Рус­кият президент Владимир Путин пох­вали нарас­т­ването на тър­говията с Китай при вчераш­ната си среща в Кремъл с китайс­кия дър­жавен глава Си Цзин­пин, предаде ТАСС.

Рад­вам се да отбележа, че докато миналата година отчетохме скромен рас­теж в тър­говията — с 3,9 на сто, то тази година той вече е значителен — 37 на сто през пър­вите 4 месеца, каза Путин.

Тър­говията между Русия и Китай е нарас­нала с 33 процента през пър­вите 5 месеца на текущата година до около 32 млрд. долара. Сдел­ките, които ще бъдат под­писани сега, се оценяват на 10 млрд. долара.

Русия и Китай смятат за необ­ходимо да бъдат еднов­ременно зам­разени ядрената и ракетна прог­рама на Северна Корея, и широкомащаб­ните военни учения на САЩ и Южна Корея, заяви Путин след срещата с китайс­кия президент.

По-рано днес КНДР съобщи, че успешно е изп­роб­вала за пръв път меж­дукон­тинен­тална балис­тична ракета. Тя е летяла по траек­тория, по която според екс­перти може да стигне до американ­с­кия щат Аляска.

Путин и Си са се договорили активно да работят по инициативата си за това еднов­ременно зам­разяване.

“Взаим­ните ни приоритети включ­ват ком­п­лек­сно решение на проб­лема на Корейс­кия полуос­т­ров с цел обез­печаване на траен мир и стабил­ност в Североиз­точна Азия. Договорихме се активно да прид­виж­ваме нашата обща инициатива, която е основана на рус­кия план за поетапно уреж­дане на корейс­кия проб­лем, и китайс­ките идеи за паралелно зам­разяване на ядрената дей­ност на КНДР и на широкомащаб­ните военни учения на САЩ и Репуб­лика Корея“, заяви Путин.

Путин добави, че със Си са говорили за решаването на кризата в Сирия и за други проб­леми. “Обсъдихме пер­с­пек­тивите за изпъл­нение на договоренос­тите по иран­с­ката ядрена прог­рама“, отбеляза Путин.

България

Икономика

Loading...

Култура

17 -то издание на фестивала „Малешево пее и танцува“

Повече от две хиляди учас­т­ници от страната и чуж­бина излизат на сцената на седем­надесетото издание на „Малешево пее и тан­цува“, каза за БТА

Прочети още:

Loading...

Спорт

Наш борец за седми път на световния връх

Наш борец за седми път на световния връх

България до момента с пет медала от първенството на планетата за ветерани

Ремзи Осман стана световен шам­пион за ветерани за седми път. На пър…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...