Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Израел отсрочва разширяването на Ерусалим под натиск от САЩ

Израел отсрочва разширяването на Ерусалим под натиск от САЩ

Израел отсрочва разширяването на Ерусалим под натиск от САЩ

Под американ­ски натиск Израел отложи гласуването на закон, който щеше да свърже няколко селища от Запад­ния бряг с Ерусалим, съобщи АП.

Проек­тозаконът цели да нап­рави по-стабилно еврейс­кото мнозин­с­тво в Ерусалим, но се въз­държа от анек­сиране, което прави прак­тичес­ките пос­ледици неясни.

Проек­тозаконът пред­вижда някои селища от окупирания Западен бряг да минат под юрис­дик­цията на ерусалим­с­ката община. Според проек­тозакона общините ще бъдат смятани за “дъщерни райони“ на Ерусалим.

Под­дръж­ниците на законоп­роекта посоч­ват, че той се въз­държа от анек­сиране на земи, но ще даде въз­мож­ност на 150 000 засел­ници да гласуват в град­с­ките избори в Ерусалим.

Според израел­с­ката антизасел­ническа организация “Пийс нау“ на прак­тика законът ще пред­с­тав­лява анек­сиране и ще бъде твърда стъпка към пъл­ното анек­синане на Запад­ния бряг.

Палес­тин­ците въз­п­риемат Източен Ерусалим и Запад­ния бряг, територии зав­ладени от Израел през вой­ната 1967 година, за част от бъдещата си дър­жава.

България

Икономика

Култура

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Земеделие