Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Мощна буря събаря дървета в Берлин и Прага, отнесени са и много покриви

Мощна буря събаря дървета в Берлин и Прага, отнесени са и много покриви

Мощна буря събаря дървета в Берлин и Прага, отнесени са и много покриви

Противопожар­ната служба на Бер­лин обяви извън­редно положение в ран­ните часове на недел­ния ден, след като бурята Хер­варт причини хаос по улиците на гер­ман­с­ката столица, предаде ДПА.

Един човек е ранен сериозно при падане на строително скеле. Пок­ривът на жилища сграда е бил отнесен, изкоренени са дър­вета.

Противопожар­ните служби съоб­щиха, че са получили над 100 спешни повик­вания между 4 и 7 часа сут­ринта мес­тно време, и призоваха за съдейс­т­вие всич­ките си доб­роволни сът­руд­ници.

Железопът­ните съоб­щения в Гер­мания са час­тично прекъс­нати заради урагана, преминал над север­ната и цен­т­рал­ната част на страната.

Река Елба е преляла бреговете си в Хам­бург, съобщи говорител на пожар­ната.

Спасителни екипи спират движението по близки пътища и се опит­ват да под­сигурят ниско раз­положен пар­кинг, който може да бъде навод­нен.

Сил­ните вет­рове предиз­викаха многоб­ройни инциденти и в Чехия. Само в Прага и Сред­ночеш­ката област са подадени десетки сиг­нали. Има инфор­мация за отнесени пок­риви и повалени дър­вета.

В Северна Чехия вет­ровете са дос­тиг­нали силата на ураган, като край град Усти над Лабе са регис­т­рирани пориви до 136 км в час.

В този район, раз­положен близо до границата с Гер­мания и Полша, както и в Западна и Южна Чехия заради пад­нали дър­вета има значителни нарушения в движението на влаковете, блокирани са пътища.

Без елек­т­ричес­тво са десетки хиляди семейс­тва в 10 от 14-те области на страната.

България

Икономика

Култура

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Земеделие