Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24102020

Брой 204, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Постоянно нарастват изчезналите хора от наводненията край Атина

Постоянно нарастват изчезналите хора от наводненията край Атина

Постоянно нарастват изчезналите хора от наводненията край Атина

Броят на изчез­налите от навод­ненията край Атина расте, пожар­никари издир­ват най-малко шес­тима души, съоб­щава БТА.

Вчера за пореден ден пътищата в района на Ман­дра, градче от запад­ните пок­рай­нини на Атина, пос­т­радало от потопа, отново бяха под вода поради нес­тих­ващия дъжд, който нес­пирно вали от началото на сед­мицата.

В запад­ната част на областта Атика има силно присъс­т­вие на огнеборци с пожарни коли и други тех­ника, които продъл­жават да изпом­п­ват вода от навод­нените къщи и да вадят автомобили, пос­т­радали от бед­с­т­вието.

Огромни потоци от кал все още се стичат в Ман­дра, положението е изк­лючително трудно, трябва първо да се спре водата, посочи Янис Василиу, помощник-префект на района. Повечето от смър­т­ните случаи са от района на Ман­дра.

Новата национална автомагис­т­рала между Атина и Коринт отново бе отворена за движение на моторни превозни сред­с­тва, след като остана зат­ворена 3 дни заради бед­с­т­вието. Продъл­жават да са зат­ворени части от стария път между Атгина и Коринт и старата пътна артерия между Елеф­сина и Тива.

Минис­търът на вът­реш­ните работи Панос Скур­летис определи наводенията като “катас­т­рофа, трагедия“.

Премиерът Алек­с­кис Цип­рас обяви национален траур. Жер­т­вите от навод­ненията са над 15, ранените са още повече. Цип­рас увери, че “ще бъде нап­равено задъл­бочено раз­с­лед­ване, за да не се пов­тори подобна катас­т­рофа“. Той обеща правител­с­т­вото да помогне на семейс­т­вата на жер­т­вите и на засег­нати пред­п­риятия с всички въз­можни сред­с­тва.

България

Икономика

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеж­дането на валут­ния борд досега. Раз­дават се милиарди, но без да има нуж­ното пок­ритие от приходи, и то…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Шахтьор подчини Реал (Мадрид) като гост

Отборът на Шах­тьор (Донецк) пос­тигна изненад­ваща победа с 3:2 като гост на Реал (Мад­рид) в двубой от група В на Шам­пион­с­ката лига. Попад…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...