Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Русия не възнамерява да напада никоя страна, заяви Путин

Русия не възнамерява да напада никоя страна, заяви Путин

Русия не възнамерява да напада никоя страна, заяви Путин

Президентът обяви, че са изпробвани нови ядрени оръжия

Русия не въз­намерява да напада никоя страна, зави вчера президен­тът Владимир Путин в годиш­ното си обръщение към пар­ламента. Той отбеляза, че укреп­ването на рус­кия отб­ранителен потен­циал се извър­шва при спаз­ване на “дейс­т­ващите споразумения за кон­т­рол на оръжията, предаде ТАСС.

“Нарас­т­ващата военна мощ на Русия не зап­лашва никого, не сме имали и нямаме планове за изпол­з­ване на този потен­циал за нападателни, камо ли за агресивни цели“, под­черта Путин. В същото време рус­кият президент даде да се раз­бере, че страната му ще въз­п­риеме ядрена атака срещу нейни съюз­ници като ядрена атака срещу самата нея. Нашият отговор ще е незабавен“, предуп­реди той.

Путин изрази тревога от намаляването на прага за упот­реба на ядрено оръжие в новата военна док­т­рина на САЩ. Успокояват ни с думи, а в документа е ясно написано, че САЩ могат да изпол­з­ват ядрени оръжие в ответен удар на кон­вен­ционална атака и дори на кибер­зап­лаха, каза рус­кият президент.обърна внимание той, цитиран от ТАСС.

Владимир Путин обяви, че Русия е изп­роб­вала нови ядрени оръжия, сред които зад­виж­вани с атомна енер­гия крилати ракети и под­воден дрон, които не може да бъдат прех­ванати от против­ника. Той каза, че тес­т­ваните миналата есен ракети са с неог­раничен обсег и висока скорост, като са в със­тояние да проник­нат през всяка противоракетна отб­рана. По думите му високос­корос­т­ният под­воден дрон може да пренася ядрен боен заряд и да поразява самолетоносачи и крайб­режни обекти. Путин каза още, че в страната му е изп­роб­вала нова тежка еждукон­тинен­тална балис­тична ракета “Сар­мат“ с обсег и брой на бой­ните глави, над­х­вър­лящи тези на пред­ход­ното поколение ракети. Русия има хипер­з­вуково оръжие, обяви президен­тът и отбеляза, че всички страни с високо рав­нище на раз­витие “активно раз­работ­ват хипер­з­вуково оръжие“. “Русия вече има такова“, каза той.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен…

Прочети още:

Loading...

Земеделие