Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет27112020

Брой 229, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Трагедия в Сибир: Десетки жертви при пожар в търговски център в Кемерово

Трагедия в Сибир: Десетки жертви при пожар в търговски център в Кемерово

Трагедия в Сибир: Десетки жертви при пожар в търговски център в Кемерово

Свидетели: Нямаше аларма, хората от персонала не помагаха

По пос­ледни данни в пожара в неделя в мола в рус­кия сибир­ски град Кемерово са загинали 64 души, а още над 50 са потър­сили медицин­ска помощ. предаде ТАСС. Дан­ните за броя на жер­т­вите не са окон­чателни. За някои иден­тификации може да е необ­ходима екс­пер­тиза. Чака се получаване на генетичен материал от род­нини на загиналите. Пожарът е бушувал на пос­лед­ния чет­върти етаж и е засег­нал площ от 1500 кв. м.

Води се дело за причиняване на смърт по нев­нимание, нарушаване на правилата на противопожар­ната безопас­ност, довели до невол­ната смърт на две и повече лица. Рус­кият След­с­т­вен комитет съобщи, че за раз­пит са задър­жани четирима души, сред които един от наемателите на мола, от чието помещение се смята, че е тръг­нал пожарът и ръководителят на фир­мата, стопанис­ваща обекта.

Десет души са приети в бол­ница. Минис­тър­ката на здравеопаз­ването Вероника Сквор­цова ги посети и след това съобщи, че в най-тежко със­тояние е 11-годишно момче, което скочило от прозорец на чет­вър­тия етаж. Родителите и мал­кото му братче са загинали в пожара.

Свидетели заявиха, че пожар­ната аларма не се е задейс­т­вала и че пер­соналът на мола не е помог­нал за евакуацията на хората. Свидетел­ката на пожара Анна Зареч­нева каза, че била на пос­лед­ния етаж на сградата, когато избух­нал пожарът. Тя гледала филм в киносалона на мола с мъжа си и сина си. Те раз­б­рали, че има пожар чак когато някакъв мъж се втур­нал с викове в киносалона. “Не чухме пожар­ната аларма, даже не запалиха свет­лините в залата. Чак сега осъз­навам, че това можеше да ни е пос­лед­ният филм“, каза тя. Зареч­нева добави, че мъжът й останал на пос­лед­ния етаж да помогне за евакуирането на хората, защото охраната и пер­соналът на мола ги нямало никакви. По-рано бе съоб­щено, че вратите на киносалона в горящия мол са били зак­лючени.

Молът същес­т­вува от 2013 г. Преди това в сградата се е помещавал завод за слад­кар­ски изделия.

България

Икономика

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

Бъл­гар­с­ката търговско-промишлена палата никога не е била привър­женик на раз­даването на пари без никакъв ангажимент за която и да е фирма. Тр…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Почина Димитър Ларгов

Почина Димитър Ларгов

На 84-годишна въз­раст ни напусна бив­шият капитан на национал­ния отбор и президент на Бъл­гар­с­кия фут­болен съюз Димитър Лар­гов. Спор­т­ната кари…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...