Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет03122020

Брой 233, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Пожарът в мола в Кемерово тръгнал от игрален комплекс

Пожарът в мола в Кемерово тръгнал от игрален комплекс

Пожарът в мола в Кемерово тръгнал от игрален комплекс

Фотограф твърди, че видял и спасил 12-годишния подпалвач

Пожарът, взел 64 жер­тви в тър­гов­с­кия цен­тър “Зимна вишна“ в рус­кия град Кемерово, е тръг­нал от игрален ком­п­лекс на чет­вър­тия етаж, съобщи за ТАСС запоз­нат източ­ник. Той поясни, че пожарът е въз­ник­нал при басеина с дунап­ренени куб­чета, поради което помещението се изпъл­нило с дим за минути. Вен­тилацион­ната сис­тема не се изк­лючила, поради което огънят се раз­п­рос­т­ранил много бързо.

Образувано е дело за причиняване на смърт по неб­реж­ност и за нарушаване на изис­к­ванията за противопожарна безопас­ност. Задър­жани са петима души, включително арен­даторът на помещението, в което по пред­варителни данни е плам­нал пожарът, дирек­торът на управ­ляващата ком­пания, обс­луж­ваща тър­гов­с­кия цен­тър, и служител на час­т­ната охранителна фирма, който изк­лючил алар­мената сис­тема за пожар. Днес влас­тите започ­ват проверка на час­т­ните охранителни ком­пании във всички тър­гов­ски цен­т­рове в Русия и други обекти, посещавани от много хора.

На среща с мес­т­ните власти президен­тът Владимир Путин каза, че трябва точно да се определи кой за какво е виновен. „И щом го нап­равим, а ще го нап­равим със сигур­ност, ще се вземат съот­вет­ните решения“, уверил пред общес­т­вениците рус­кият лидер.

В. “Мос­ков­с­кий ком­сомолец цитира глав­ния свидетел по делото за пожара — фотограф-аниматор от мола, който твърди, че е видял и “спасил“ под­пал­вача, към 12-годишно момче, опит­вало се и по-рано през деня да под­пали съоръженията в дет­с­кия кът. Срещу петимата задър­жани досега по делото за пожара вече са пов­диг­нати обвинения и след­с­т­вието продъл­жава, изтъква официозът “Росийс­кая газета“.

България

Икономика

Пандемията “изяде“ книгата, 30% спад на продажбите

Пандемията “изяде“ книгата, 30% спад на продажбите

През месеците април и май пък спадът бил драстичен - до 70 на сто

С30% са спад­нали продаж­бите на книги през тази година вслед­с­т­вие на пан­деми…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Син на руски милиардер иска да влезе в Ботев (Пд)

Синът на рус­кия милиар­дер Борис Зин­гаревич — Антон, идва до броени дни в Бъл­гария за среща, за да пред­ложи сделка за Ботев (Плов­див). Това т…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...