Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Мигрант бе осъден за убийството на 15-годишно момиче в Германия

Мигрант бе осъден за убийството на 15-годишно момиче в Германия

Мигрант бе осъден за убийството на 15-годишно момиче в Германия

Престъплението засили напрежението за политиката на Меркел

Гер­мания осъди вчера на осем години и половина зат­вор миг­рант, убил с нож 15-годишно момиче, съобщи АФП. Младият мъж, чиято молба за убежище е била отх­вър­лена, твърди, че е афганис­танец, но национал­ността му не може да бъде пот­вър­дена със сигур­ност.

В края на 2017 г. той уби бив­шата си приятелка с нож в магазин в град Кан­дел в провин­ция Райнланд-Пфалц. Обвиняемият призна за деянието и изрази угризения по време на делото в съда в Лан­дау, в същата югозападна гер­ман­ска провин­ция. Според обвинението той е дейс­т­вал от рев­ност, след като момичето е скъсало с него.

Под­съдимият Абдул Д. се яви пред съд за непъл­нолетни и делото бе при зак­рити врата, тъй като той твърди, че е бил на 15 години в момента на прес­тъп­лението. Според екс­перт той е бил на въз­раст между 17 и 20 години, но заради съм­нения за точ­ната му въз­раст съдиите решиха да го съдят като непъл­нолетен.

Убийс­т­вото бе извър­шено на 27 декем­ври 2017 г. Според очевидци мъжът е прес­лед­вал бив­шата си приятелка Миа в дрогерия в град Кан­дел. Намуш­кал я е седем пъти, преди да бъде спрян от случайни минувачи. По-малко от две сед­мици преди убийс­т­вото Миа е подала жалба в полицията, обвинявайки бив­шия си приятел в тор­моз, оказ­ване на принуда и отп­равяне на зап­лахи.

Случаят раз­пали в Гер­мания дебата как да се дейс­тва по отношение на прес­тъп­ленията, извър­шени от миг­ранти, особено тези, които дават фал­шива инфор­мация в мол­бите си за убежище. Доведе и до серия антиимиг­ран­т­ски шес­т­вия и кон­т­радемон­с­т­рации в 9-хилядния град Кан­дел. Серия от нападения, извър­шени от кан­дидати за убежище в Гер­мания, засили гнева на част от населението срещу миг­ран­тите и срещу кан­ц­лера Ангела Мер­кел. Кан­ц­лер­ката е силно критикувана от край­ната дес­ница, че е виновна за нарас­т­ване на несигур­ността след решението й да отвори границите на страната за над милион кан­дидати за убежище през 2015 и 2016 г.

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Loading...