Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 239, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Брюксел отпуска още 305 млн. евро за охраната на външните граници на ЕС

Брюксел отпуска още 305 млн. евро за охраната на външните граници на ЕС

Европейс­ката комисия съобщи, че отпуска допъл­нителни 305 млн. евро за охраната на вън­ш­ните граници на ЕС. Сред­с­т­вата ще бъдат насочени към Гър­ция, Италия, Кипър и Хър­ватия.

В съоб­щение на ЕК се отбелязва, че от 2014 г. насам по това перо са били осигурени 10,8 млрд. евро. С вчераш­ното решение Гър­ция получава най-големия дял от отпус­натата помощ — 289 млн. евро. От тази сума 190 млн. евро ще пос­лужат за осигуряването на под­с­лон за 25 000 миг­ранти, подали молби за зак­рила, както и за месечни парични преводи към 70 000 хора в същото положение. Общо 61 млн. евро ще бъдат пред­наз­начени за плащането на наеми от миг­ран­тите в Гър­ция. С 33 млн. евро ще бъде под­помог­ната дей­ността на операциите в Егейско море. ЕК е заделила за Гър­ция над 2 млрд. евро за управ­ление на миг­рацията.

Италия получава 5,3 млн. евро за защита на жер­т­вите на канал­джиите. Досега на страната са били осигурени 950 млн. евро за справяне с миг­ран­тите. Кипър получава 3,1 млн. евро, за да подобри условията в лагерите за миг­ранти. Досега страната е получила за работа с миг­ран­тите 40 млн. евро. За Хър­ватия са пред­видени 6,8 млн. евро за подоб­ряване на гранич­ната охрана. До днес ЕК е предос­тавила на хър­ват­с­ките власти със същата цел над 120 млн. евро, се уточ­нява в съоб­щението.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сес­т­рите Стефани и Габ­риела Стоеви намериха място в полуфиналите на финал­ния тур­нир на Светов­ните серии по бад­мин­тон в Бали (Индонезия) с на…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...