Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет06082020

Брой 148, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Мексико предлага на търг къщи и апартаменти, иззети от наркотрафиканти

Мексико предлага на търг къщи и апартаменти, иззети от наркотрафиканти

Къщи с басейни и тунели за бяг­с­тво, ранчо с хек­тари земя, лук­созен апар­тамент с мрачна история — това са част от 27-те имота, кон­фис­кувани от мек­сикан­с­ките власти от нар­кот­рафиканти и други, които бяха пред­ложени на търг, съобщи Рой­терс.

Мек­сикан­с­кият президент Анд­рес Мануел Лопес Обрадор обеща, че приходите от търга на имоти, иззети от предишни правител­с­тва, ще отидат за под­помагане на мар­гинализирани общ­ности в бед­ния и опасен Гереро. Един от апар­тамен­тите, обявени на търг, е на лидер на нар­кокар­тел, който е бил убит в него от братята си. При подобен търг в края на май влас­тите съб­раха 1,5 млн. долара от продажба на лук­созен автомобил „Лам­бор­гини” и други вещи, кон­фис­кувани от прес­тъп­ници и от един политик.

След като дойде на власт, президен­тът Лопес Обрадор бързо наложи план за икономии, пред­виж­дащ включително продажба на президен­т­с­кия самолет и други превозни сред­с­тва на правител­с­т­вото, и раз­пусна президен­т­с­ката гвар­дия, която отговаряше за охраната му.

България

Икономика

Кредитирането за есенната сеитба се очаква след 10 август

Кредитирането за есен­ната сеитба се очаква след 10 август

През след­ващата сед­мица агроминис­тер­с­т­вото и фонд „Земеделие” ще бъдат готови да отпус­нат нис­колих­вени заеми за есен­ната сеитба, като тогава…

Прочети още:

Loading...

Култура

Русен­с­ката опера пред­с­тавя “Набуко“ на отк­рита сцена

Днес Русен­с­ката опера ще пред­с­тави спек­такъла “Набуко“ от Дж. Верди под отк­рито небе от 21.00 ч на площада пред Операта. На сцената ще изляз…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие