Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Преговорите за правителство в Испания са в задънена улица, възможни са нови избори

Преговорите за правителство в Испания са в задънена улица, възможни са нови избори

Преговорите за фор­миране на правител­с­тво в Испания зацик­лиха във втор­ник вечерта, след като социалис­тичес­ката пар­тия на и.д. премиера Педро Сан­чес отново не можа да преодолее раз­ног­ласията си с другата лява пар­тия “Подемос“, предаде Рой­терс.

Това отново пос­тавя въп­роса за въз­мож­ността от нови пар­ламен­тарни избори само два месеца след като произ­ведените през април не излъчиха ясен победител, а със­тавът на изб­рания пар­ламент прави много трудно съз­даването на управ­ляваща коалиция. Социалис­тите на Сан­чес спечелиха най-много депутати, но нямат мнозин­с­тво и имат нужда от под­к­репа от няколко по-малки пар­тии, за да останат на власт.

Социалис­тите искат да със­тавят правител­с­тво на мал­цин­с­т­вото, но не приемат искането на “Подемос“ за учас­тие в коалиционно правител­с­тво, отбелязва Рой­терс. След срещата във втор­ник, завър­шила отново без резул­тат, “Подемос“ не изк­лючи въз­мож­ността да гласува срещу кан­дидатурата на Педро Сан­чес за премиер.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...