Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 114, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Иранците ни тестват, заяви британски военен

Иранците ни тестват, заяви британски военен

Дейс­т­вията на Иран в Пер­сийс­кия залив раз­к­риват желание да тес­т­ват решител­ността на британ­с­ките въоръжени сили, заяви вчера коман­дирът на британ­с­ката фрегата “Мон­т­роуз“ Уилям Кинг, цитиран от АФП.

“Иран­ците изг­лежда искат да тес­т­ват решител­ността ни и реак­циите ни. Те ще кажат, че присъс­т­вието ни е нелегитимно, въп­реки че се намираме в меж­дународни води, което е напълно законно. Могат също така да изп­ратят в посока на корабите ни високос­корос­тни плавателни съдове, за да тес­т­ват нивото ни на бдител­ност“, каза Кинг пред Би Би Си. Макар тези дейс­т­вия да не са док­рай необичайни, тях­ната интен­зив­ност е може би по-сериозна от това, което сме виж­дали в пос­ледно време, изтъкна британ­с­кият военен.

“Имах 85 взаимодейс­т­вия с иран­с­ките сили през пос­лед­ните 27 дни, което съз­дава впечат­лението за интен­зив­ност“, каза Кинг, под­чер­тавайки, че отношенията между иран­ците и британ­ците продъл­жават да са “професионални“ и “сър­дечни“.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Португалия се развихри преди Евро 2020

Португалия се развихри преди Евро 2020

Европейс­кият шам­пион Пор­тугалия победи Израел с 4:0 в пос­лед­ната си кон­т­рола преди началото на Евро 2020, което ще се проведе от 11 юни …

Прочети още:

Loading...

Земеделие