Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет14082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Мадуро се готви да разпусне парламента, заяви опозиционният лидер Гуайдо

Мадуро се готви да разпусне парламента, заяви опозиционният лидер Гуайдо

Венецуел­с­кият опозиционен лидер Хуан Гуайдо каза, че президен­тът Николас Мадуро се готви да раз­пусне пар­ламента и да свика нови избори, което може да изос­три политичес­ката криза в страната, предаде Рой­терс.

Гуайдо, който е пред­седател на ръководеното от опозицията Национално съб­рание, заяви, че решението ще бъде взето от Кон­с­титуцион­ното съб­рание — паралелен законодателен орган, кон­т­ролиран от управ­ляващата социалис­тическа пар­тия. По думите му може да има още арести на депутати.

Подобен ход вероятно ще засили меж­дународ­ните критики срещу Мадуро и може да спре преговорите с пос­ред­ничес­т­вото на Нор­вегия между правител­с­т­вото и съюз­ниците на Гуайдо, насочени към намиране на решение на политичес­ката безиз­ходица във Венецуела.

Пред­седателят на Кон­с­титуцион­ното съб­рание Диос­дадо Кабельо пот­върди, че за по-късно в понедел­ник има планирано заседание, и се присмя на Гуайдо, като каза — “ако се страхувате, купете си куче“.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...