Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 204, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Индия върна ограниченията за придвижване в Шринагар

Индия върна ограниченията за придвижване в Шринагар

Индия върна ограниченията за придвижване в Шринагар

Индийс­ките власти вър­наха ограниченията за прид­виж­ване в Шринагар, глав­ния град на Каш­мир, след сблъсъци между полицията и мес­тни жители през нощта срещу неделя, при които бяха ранени десетки, предаде Рой­терс.

През пос­лед­ните 24 часа в Каш­мир имаше серия от протести срещу взетото от Делхи на 5 август решение за ограничаване на автономията на индийс­кия щат Джаму и Каш­мир. Протес­тите пос­лед­ваха започ­налото в събота сут­ринта облек­чаване на ограниченията за движение.

Правител­с­т­вото на щата заяви, че не е налагало полицейски час през пос­лед­ните две сед­мици. Вчера обаче хора бяха връщани от кон­т­ролни пун­к­тове, раз­положени през за няколко часа. Силите за сигур­ност на някои от пун­к­товете заявиха, че е наложен полицейски час. Според мес­т­ните власти най-малко 24 души са били приети в бол­ници с рани от сачми, след сблъсъци в старата част на Шринагар . Индийски военни изпол­з­ваха съл­зот­ворен газ, гранати с лютив газ и сачми, за да раз­п­ръс­нат протес­тиращите.

Ден по-рано влас­тите в Каш­мир започ­наха да въз­с­тановяват фик­сираните телефонни услуги след близо две сед­мици засилени мерки за сигур­ност и инфор­мационно затъм­нение, пос­лед­вали решението на Делхи да ограничи автономията на населения предимно с мюсюл­мани щат Джаму и Каш­мир. Автобусите от общес­т­вения тран­с­порт, мобил­ните телефонни услуги и интер­нет отново работят в някои райони на Каш­мир. Според някои медии обаче ограниченията са отс­лабени предимно в район Джаму с преоб­ладаващо индуско население, където нямаше антип­равител­с­т­вени протести.

България

Икономика

Loading...

Култура

Възпитаници на акад. Светлин Русев откриват изложба в Ловеч

Юбилейна изложба “Съв­ремен­ното изкус­тво. 30 години цвят и свет­лина“ се откри в Художес­т­вена галерия “Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч. Екс­позиц…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Лицензът на „сините“ виси със страшна сила, твърди шеф от „Герена“

Новият изпъл­нителен дирек­тор на Лев­ски Иво Ивко бе категоричен, че лицен­зът на “сините“ виси неп­рекъс­нато и със страшна сила и допълни, че б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...