Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 204, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Камикадзе уби най-малко 63-ма при атентат на сватба в Кабул

Камикадзе уби най-малко 63-ма при атентат на сватба в Кабул

Камикадзе уби най-малко 63-ма при атентат на сватба в Кабул

Атен­татор самоубиец се взриви на сватба в Кабул, като уби най-малко 63 човека и рани 182, заяви говорител на афганис­тан­с­кото вът­решно минис­тер­с­тво. Сред жер­т­вите има жени и деца, каза говорителят Нас­рат Рахими.

Нападението било извър­шено в сват­бена зала в запад­ната част на афганис­тан­с­ката столица, в шиит­ски квар­тал. Близо 1200 души били поканени на сват­бата. Нападателят се взривил близо до сцената с музиканти и “всички младежи, деца и всички хора които се намираха там, бяха убити“, раз­казва един от свидетелите, цитиран от АП.

Талибаните отрекоха отговор­ност за взрива и осъдиха нападението, което носи почерка на мес­тна струк­тура на “Ислям­ска дър­жава“. Афганис­тан­с­кият президент Ашраф Гани написа в Туитър, че талибаните не могат да избягат от вината за “вар­вар­с­кото“ терорис­тично нападение, защото “предос­тавят плат­форма за терористи“. По-късно Рой­терс съобщи, че „Ислям­ска дър­жава” е поела отговор­ност за атаката.

Същев­ременно най-малко 10 цивилни бяха убити, след като мик­робусът, в който пътували, попад­нал на край­пътна бомба в север­ната афганис­тан­ска провин­ция Балх вчера сут­ринта, съоб­щиха мес­т­ните власти. Никоя от дейс­т­ващите в региона екс­т­ремис­тки групировки до момента не е поела отговор­ност за нападението.

България

Икономика

Loading...

Култура

Възпитаници на акад. Светлин Русев откриват изложба в Ловеч

Юбилейна изложба “Съв­ремен­ното изкус­тво. 30 години цвят и свет­лина“ се откри в Художес­т­вена галерия “Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч. Екс­позиц…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Лицензът на „сините“ виси със страшна сила, твърди шеф от „Герена“

Новият изпъл­нителен дирек­тор на Лев­ски Иво Ивко бе категоричен, че лицен­зът на “сините“ виси неп­рекъс­нато и със страшна сила и допълни, че б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...