Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 204, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Аржентинският министър на икономиката подаде оставка заради срива на песото

Аржентинският министър на икономиката подаде оставка заради срива на песото

Аржен­тин­с­кият минис­тър на икономиката Николас Духовне подаде оставка след рязко обез­ценяване на национал­ната валута, аржен­тин­с­кото песо, тази сед­мица, предадоха светов­ните аген­ции.

Духовне заяви в писмо до президента Маурисио Макри, че е необ­ходимо правител­с­т­вото да нап­рави “значителна промяна в икономичес­ката област“. Той каза, че е пос­тиг­нато много за овладяване на значител­ния дефицит и намаляване на дър­жав­ните раз­ходи, но призна, че “несъм­нено са допус­нати грешки“.

Духовне ще бъде заменен от нас­тоящия минис­тър на икономиката на провин­ция Буенос Айрес — Ернан Лакунса, заяви правител­с­т­вен източ­ник. Миналата сед­мица Макри обяви пакет от данъчни сък­ращения и други облек­чаващи икономически мерки за работ­ниците и ком­паниите, след като на 11 август понесе изненад­ващо поражение на пър­вич­ното гласуване за кан­дидати за президен­т­с­ките избори от опозицион­ния политик Алберто Фер­нан­дес.

България

Икономика

Loading...

Култура

Възпитаници на акад. Светлин Русев откриват изложба в Ловеч

Юбилейна изложба “Съв­ремен­ното изкус­тво. 30 години цвят и свет­лина“ се откри в Художес­т­вена галерия “Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч. Екс­позиц…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Лицензът на „сините“ виси със страшна сила, твърди шеф от „Герена“

Новият изпъл­нителен дирек­тор на Лев­ски Иво Ивко бе категоричен, че лицен­зът на “сините“ виси неп­рекъс­нато и със страшна сила и допълни, че б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...