Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 236, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Бразилски военни самолети обливат с вода горящите гори в Амазония

Бразилски военни самолети обливат с вода горящите гори в Амазония

Бразилски военни самолети обливат с вода горящите гори в Амазония

Бразил­ски военни самолети започ­наха да обливат с вода горящите тропически гори в щата Рон­дония в Амазония, след като Бразилия бе под­ложена на силен меж­дународен натиск да пред­п­риеме дейс­т­вия срещу раз­рас­т­ващите се пожари, предаде Рой­терс.

В неделя в Амазония 2 самолета С-130 Хер­кулес започ­наха да обливат с вода плам­тящите тропически гори след протести в редица бразил­ски градове в защита на “белите дробове на планетата“.

Президен­тът Жаир Бол­сонаро е дал раз­решение да бъдат изп­ратени военни да се борят с бушуващите пожари в 7 щата в Амазония, в отговор на исканията за помощ на щат­с­ките правител­с­тва, съобщи говорителка на президен­т­с­т­вото.

Видеозапис, качен в събота от минис­тер­с­т­вото на отб­раната, показа военен самолет, който изпом­пва хиляди литри вода от 2 огромни самолета цис­терни и прелита през облаци дим близо до гората.

Бол­сонаро обяви в петък, че военни ще бъдат пратени да се борят със стихията, след като дни наред бе критикуван от бразил­с­кото общес­тво и от световни лидери, че правител­с­т­вото му не прави нищо, за да се бори с пожарите. Президен­тът добави, че е приел пред­ложението на израел­с­кия премиер Бенямин Нетаняху да изп­рати самолет и специализирана помощ за бор­бата с огъня.

Същев­ременно британ­с­кият премиер Борис Джон­сън обеща, че страната му ще отпусне 10 млн. лири за пов­торно залесяване на амазон­к­с­ката гора.

България

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Възраженията на Нидерландия са свързани с отпадналия през 2019 г. мониторинг, съобщи вътрешният министър

Правител­с­т­вото ще има готов­ност да р…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Loading...