Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед09082020

Брой 149, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65147 BGN1 GBP = 2.17235 BGN1 CHF = 1.81785 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Борис Джонсън няма да подаде оставка, за да избегне отлагане на Брекзита

Борис Джонсън няма да подаде оставка, за да избегне отлагане на Брекзита

Борис Джонсън няма да подаде оставка, за да избегне отлагане на Брекзита

Британ­с­кият премиери Борис Джон­сън заяви, че няма да подаде оставка, за да не се налага да удъл­жава срока за Брек­зит, който е в края на октом­ври, предаде Рой­терс. Джон­сън е обещал да изведе Обединеното крал­с­тво от ЕС — със или без сделка, независимо, че пар­ламен­тът гласува закон, изис­к­ващ от него да поиска отлагане на срока за напус­кане на съюза, ако законодателите не са одоб­рили евен­туално споразумение.

В интервю за Би Би Си, запитан дали ще подаде оставка, за да не се налага да иска отлагане, Джон­сън каза: “Не. Поех задачата да ръководя пар­тията и страната си в трудни времена и ще продължа да го правя. Убеден съм, че това е моя отговор­ност“. В отговор на въп­рос дали въп­реки приетия закон остава въз­мож­ността от твърд Брек­зит, тоест без споразумение с ЕС, Джон­сън заяви , че това е въз­можно. “Да, можем да го нап­равим“, каза той.

Същев­ременно в Ман­чес­тър започна годиш­ната кон­ферен­ция на британ­с­ката Кон­сер­вативна пар­тия, която ще продължи до 2 октом­ври. На форума Джон­сън ще има прек­расна въз­мож­ност да агитира за обещания от него Брек­зит на всяка цена. Изб­ран от членовете на Кон­сер­ватив­ната пар­тия, Джон­сън получи премиер­с­кия пост в края на юли, пред­с­тавяйки се за спасителят на Брек­зита. Той обеща Великоб­ритания да напусне ЕС на 31 октом­ври, независимо дали е сключено споразумение за напус­кане, което да намали сът­ресенията в британ­с­ката икономика. Оттогава той прес­ледва тази цел, въп­реки че стратегията му се сблъс­ква със сис­тем­ната съп­ротива на пар­ламента.

Икономика

БАБХ проверява сиренето и кашкавала в търговските вериги

БАБХ проверява сиренето и каш­кавала в тър­гов­с­ките вериги

Има свръх производство на сурово мляко в Европа, което ще наложи прилагането на регулации

Бъл­гар­с­ката аген­ция по безопас­ност на храните, Коми…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свиват бюджетът на „Герена“ до 500-600 хиляди на месец

Свиват бюджетът на „Герена“ до 500600 хиляди на месец

Името на фир­мата, отпус­нала заема, не може да бъде оповес­тена, заради нежеланието на самата ком­пания, заяви Павел Колев

Бюджетът на Лев­ски за…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...