Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Борис Джонсън няма да подаде оставка, за да избегне отлагане на Брекзита

Борис Джонсън няма да подаде оставка, за да избегне отлагане на Брекзита

Борис Джонсън няма да подаде оставка, за да избегне отлагане на Брекзита

Британ­с­кият премиери Борис Джон­сън заяви, че няма да подаде оставка, за да не се налага да удъл­жава срока за Брек­зит, който е в края на октом­ври, предаде Рой­терс. Джон­сън е обещал да изведе Обединеното крал­с­тво от ЕС — със или без сделка, независимо, че пар­ламен­тът гласува закон, изис­к­ващ от него да поиска отлагане на срока за напус­кане на съюза, ако законодателите не са одоб­рили евен­туално споразумение.

В интервю за Би Би Си, запитан дали ще подаде оставка, за да не се налага да иска отлагане, Джон­сън каза: “Не. Поех задачата да ръководя пар­тията и страната си в трудни времена и ще продължа да го правя. Убеден съм, че това е моя отговор­ност“. В отговор на въп­рос дали въп­реки приетия закон остава въз­мож­ността от твърд Брек­зит, тоест без споразумение с ЕС, Джон­сън заяви , че това е въз­можно. “Да, можем да го нап­равим“, каза той.

Същев­ременно в Ман­чес­тър започна годиш­ната кон­ферен­ция на британ­с­ката Кон­сер­вативна пар­тия, която ще продължи до 2 октом­ври. На форума Джон­сън ще има прек­расна въз­мож­ност да агитира за обещания от него Брек­зит на всяка цена. Изб­ран от членовете на Кон­сер­ватив­ната пар­тия, Джон­сън получи премиер­с­кия пост в края на юли, пред­с­тавяйки се за спасителят на Брек­зита. Той обеща Великоб­ритания да напусне ЕС на 31 октом­ври, независимо дали е сключено споразумение за напус­кане, което да намали сът­ресенията в британ­с­ката икономика. Оттогава той прес­ледва тази цел, въп­реки че стратегията му се сблъс­ква със сис­тем­ната съп­ротива на пар­ламента.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...