Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Борис Джонсън поиска от Тръмп да отмени митата за шотландското уиски

Борис Джонсън поиска от Тръмп да отмени митата за шотландското уиски

Борис Джонсън поиска от Тръмп да отмени митата за шотландското уиски

Британската кралица вече няма да носи дрехи от естествена кожа

Британ­с­кият премиер Борис Джон­сън призова в телефонен раз­говор президента на САЩ Доналд Тръмп да отмени митата върху шот­лан­д­с­кото уиски и други стоки, предаде Рой­терс.

Джон­сън призова Тръмп и да не налага мита за коли, каза говорител на Даунинг стрийт 10. “Двамата лидери отново пот­вър­диха ангажимента си към засил­ване на специал­ните отношения чрез солидно двус­т­ранно споразумение за свободна тър­говия, след като Обединеното крал­с­тво напусне ЕС“, се казва в комюнике на Белия дом във връзка с телефон­ния раз­говор.

Миналия месец САЩ наложиха 25-процентни мита върху вноса на скоч и други европейски продукти като ответна мярка на европейс­ките суб­сидии в самолетос­т­роенето. Правител­с­т­вото на Тръмп зап­лаши да наложи мита и върху вноса на европейски автомобили и авточасти.

Неп­равител­с­т­вената организация за защита на живот­ните “Хюмейн сосайъти интер­нешънъл Великоб­ритания“ изрази задовол­с­тво от решението на британ­с­ката кралица Елизабет Втора да прес­тане да носи дрехи от естес­т­вена кожа, предаде АФП. “Започ­вайки от 2019 г., ако Нейно величес­тво има задъл­жения в изк­лючително студено време, вече ще изпол­з­ваме изкус­т­вена кожа, за да сме сигурни, че няма да й е студено“, написа в пуб­ликуваната в края на миналия месец своя книга лич­ната стилис­тка на кралицата Анджела Кели.

“Рад­ваме се, че Нейно величес­тво официално се отказа от естес­т­вената кожа“, заяви Клер Бас, дирек­торка на “Хюмейн сосайъти интер­нешънъл“. Според Бас решението е ясен сиг­нал от монарха, че естес­т­вената кожа вече е демоде. Според проуч­ване от миналата година, нап­равено във Великоб­ритания по искане на природозащит­ната организация, над две трети от анкетираните под­к­репят идеята за заб­рана на вноса на естес­т­вена кожа и само осем процента са против тази идея.

Великоб­ритания заб­рани през 2000 г. отг­леж­дането на животни заради тях­ната кожа, но продъл­жава да внася и продава кожа на раз­лични животин­ски видове, като нап­ример лисици и зайци.

Организацията за защита на живот­ните RETA привет­с­тва промяната в гар­дероба на кралицата и заяви, че сега очевидно е време тя да нап­рави след­ващата стъпка и шап­ките на ней­ните крал­ски гвар­дейци вече да не са от мечешка кожа, а от съз­дадените с помощта и на природозащит­ниците лук­созни син­тетични замес­тители.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен…

Прочети още:

Loading...

Земеделие