Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Гърция смята да се превърне в рай за пенсионери от Северна Европа

Гърция смята да се превърне в рай за пенсионери от Северна Европа

Гърция смята да се превърне в рай за пенсионери от Северна Европа

Гър­ция планира да въведе стимули за пен­сионери от Северна Европа да се установят в страната и по този начин да се превърне във “Флорида на Бал­каните“, съоб­щава в. “Катимерини“.

Такива мерки са били обсъдени на заседание в резиден­цията на премиера Кириакос Мицотакис. Това, което се дис­кутира, е въвеж­дането на пор­тугал­с­кия модел.

Според него пен­сионерите, които прех­вър­лят данъч­ния си адрес в страната и пребивават в нея за определен период, се освобож­дават за 10 години от данък върху доходите, които получават от родината си.

Както показва пор­тугал­с­кият опит, пол­зите за гръц­ката икономика от засел­ването на север­ноев­ропейски пен­сионери биха били от увеличаване на пот­реб­лението и от вероят­ните инвес­тиции в нед­вижими имоти.

Ако бъде взето подобно решение, от данък биха били освободени не само пен­сиите на пресел­ниците, но и всякакви доходи, които евен­туално получават от нед­вижими имоти, както и дивиденти от акции нав­сякъде по света.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Леген­дата на ЦСКА - Аспарух Никодимов сподели своето мнение за момен­т­ната форма на “чер­вените“. Според него “чер­вените“ са зас­лужавали да по…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...