Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Ево Моралес отлетя от Боливия и получи убежище в Мексико

Ево Моралес отлетя от Боливия и получи убежище в Мексико

Ево Моралес отлетя от Боливия и получи убежище в Мексико

60-годишният доскоршен президент беше свален с държавен преврат

Ево Моралес, който преди дни подаде оставка под натиска на воен­ните като президент на Боливия, съобщи, че отлита за Мек­сико — страната, която му предос­тави политическо убежище, предаде Рой­терс.

Мек­сикан­ски самолет е отлетял от летището в боливийс­кия град Чиморе, провин­ция Кочабамба, с 60-годишния Моралес на борда.

“Братя и сес­три, аз излитам за Мек­сико с благодар­ност за без­корис­т­ността на тази брат­ска страна, която ни пред­ложи убежище, за да спаси нашите животи, — написа Моралес в Интер­нет. — Боли ме, че напус­кам страната по политически причини. Ще се върна скоро с нови сили и енер­гия.“

Моралес съобщи и как след остав­ката си в неделя е бил укрит от членове на син­диката на произ­водителите на кока в Кочабамба.

“След като раз­г­рабиха и се опитаха да под­палят къщата ми, ван­дал­с­ките банди на екс­п­резидента Кар­лос Меса и Луис Фер­нандо Камачо нах­луха и в моя дом в квар­тал “Мажис­терио” в Кочабамба. Много съм благодарен на моите съседи, които успяха да спрат тези набези“, писа Моралес.

Той визира своя съпер­ник от опозицията в изборите, който не призна резул­татите от вота, и пред­водителя на масовия бунт срещу резул­татите от президен­т­с­ките избори през октом­ври, в които Моралес бе обявен за победител.

Според мнозина изборите са били фал­шифицирани. “Благодарен съм на братята от Федерацията на тропичес­ката част на провин­ция Кочабамба (син­диката на произ­водителите на листа на кока — б.р.), които се пог­рижиха за мене и ми предос­тавиха зак­рила“, добавя още Моралес.

Към пис­мото си си той прибавя и снимка, на която се вижда как лежи на пос­теля на пода. “Така прекарах пър­вата нощ, след като бях принуден да се откажа от президен­т­с­кия пост заради дър­жав­ния прев­рат, уст­роен от Кар­лос Меса и Луис Фер­нандо Камачо с помощта на полицията“, пише Моралес.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен…

Прочети още:

Loading...

Земеделие