ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 110, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) “Г-н Спрете Брекзит“ ще се бори за място в британския парламент

“Г-н Спрете Брекзит“ ще се бори за място в британския парламент

“Г-н Спрете Брекзит“ ще се бори за място в британския парламент

След като от 2 години неуморно изразяваше несъгласието си с Брекзит пред британския парламент, Стив Брей - любимец на еврофилите и известен с прозвището “Г-н Спрете Брекзит“ - сега иска да влезе в него и, както съобщи партия “Либерални демократи“, ще се яви като неин кандидат на парламентарните избори на 12 декември, предаде АФП.

Брей ще представлява партията, която настоява за анулиране на Брекзита, в избирателен район Сайнон Вали, Южен Уелс, обяви водачката на формацията Джо Суинсън.

“Брей е пламенен активист. Известен е сред привържениците на оставането в ЕС и съм сигурна, че ще допринесе с енергията си за кампанията“, каза Суинсън.

Брей обясни, че е обърнал шапката си с жълтия й хастар навън (жълтото е цветът на британските либералдемократи), след като чисто и просто бил убеден от желанието на Джо Суинсън да попречи на Брекзит, докато лейбъристката опозиция иска да свика референдум за ново споразумение.

Брей, гласувал преди за лейбъристите, а веднъж и за консерваторите, както довери, казва, че съзнава колко трудно ще е да спечели в избирателен район Сайнон Вали, излъчил за депутат представителка на лейбъристите и гласувал през 2016 г. в мнозинство за напускане на ЕС.

Премиерът Борис Джонсън разчита с изборите на 12 декември да си осигури достатъчно мнозинство за изваждането на Великобритания от Евросъюза, но този залог остава доста несигурен.

България

Култура

Спорт

Земеделие