Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 240, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Пожари в Австралия обвиха Сидни в отровна мъгла

Пожари в Австралия обвиха Сидни в отровна мъгла

Пожари в Австралия обвиха Сидни в отровна мъгла

Сидни потъна вчера в дебела отровна мъгла, под­х­ран­вана от пушека от пожарите, които бушуват по източ­ното крайб­режие на Авс­т­ралия петък, предаде АФП.

Замър­сяването на въз­духа в града стигна “опасни нива“, сочат официални съоб­щения, според които кон­цен­т­рацията на фини прахови час­тици е дос­тиг­нала в някои квар­тали 186 на милион — срав­нима с тази в индийс­ката столица Делхи. На мес­т­ните жители е препоръчано по въз­мож­ност да не излизат навън. По обяд мъг­лата започна да се раз­сейва, но според метеоролозите вечерта отново ще се сгъсти. Смята се, че фините час­тици драз­нят дихател­ните органи и влошават сър­деч­ните и белод­роб­ните заболявания, каза Ричард Брум от здрав­ните власти в югоиз­точ­ния щат Нов Южен Уелс.

Шес­тима души са загинали и стотина къщи — раз­рушени, при пожари в щатите Нов Южен Уелс и Куин­с­ланд от началото на пожароопас­ния сезон през сеп­тем­ври. Очак­ват се повишени тем­ператури — до 40 градуса, силни вет­рове и намалена влаж­ност на въз­духа, което увеличава риска от нови пожари и днес. Над 110 огнища на пожари все още са активни. Пламъците са обх­ванали повече от 10 000 000 дка рас­тител­ност.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сес­т­рите Стефани и Габ­риела Стоеви намериха място в полуфиналите на финал­ния тур­нир на Светов­ните серии по бад­мин­тон в Бали (Индонезия) с на…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...