Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) САЩ са подновили операциите срещу ИД в Северна Сирия

САЩ са подновили операциите срещу ИД в Северна Сирия

Американ­с­ките сили са възоб­новили широкомащаб­ните си операции срещу терорис­тич­ната организация “Ислям­ска дър­жава“ (ИД) в Северна Сирия, пише в. “Ню Йорк таймс“, като се позовава на служители в сферата на отб­раната. Под­новяването на операциите показва, че въп­реки по-ранните изяв­ления на президента Доналд Тръмп за цялос­тно изтег­ляне от Сирия, в страната остават около 500 американ­ски вой­ници, голяма част от които активно учас­т­ват в сражения.

С под­новяването на антитерорис­тич­ните операции бе сложен край на двумесеч­ния период, през който значителна част от около хилядата американ­ски вой­ници в Североиз­точна Сирия напус­наха страната в изпъл­нение на заповедта за изтег­ляне на Тръмп от началото на октом­ври. По-късно някол­кос­тотин други американ­ски вой­ници прис­тиг­наха в Сирия от Ирак и Кувейт в изпъл­нение на нова заповед на Тръмп за защита от ИД, от сирийс­кото правител­с­тво и от Русия на пет­рол­ните полета в Източна Сирия, отбелязва “Ню Йорк таймс“.

Американ­ски коман­доси и въоръжени фор­мирования на сирийс­ките кюрди проведоха няколко ограничени по обх­ват операции и след заповедта за изтег­ляне. Начал­никът на Цен­т­рал­ното коман­д­ване на въоръжените сили на САЩ ген. Кенет Мак­кензи заяви, че след прег­рупирането на американ­с­ките и кюр­д­с­ките сили на доста по-малка територия в Североиз­точна Сирия те могат да възоб­новят провеж­дането на по-големи операции срещу ИД.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен…

Прочети още:

Loading...

Земеделие