Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин покани Ердоган на Парада на победата в Москва през 2020 г.

Путин покани Ердоган на Парада на победата в Москва през 2020 г.

Путин покани Ердоган на Парада на победата в Москва през 2020 г.

Следващата среща на двамата лидери е насрочена за 8 януари в Истанбул

Русия покани тур­с­кия президент Реджеп Ердоган на Парада на победата през 2020 г., съоб­щава в. “Извес­тия”, позовавайки се на инфор­мация от рус­кото посол­с­тво в Анкара. Оттам под­чер­таха, че все още не е получено съг­ласие от тур­с­ката страна, съоб­щава бгнес.

Админис­т­рацията на тур­с­кия президент все още не е пот­вър­дила плановете на дър­жав­ния глава да присъс­тва на юбилей­ните тър­жес­тва в Мос­ква. Досега нито един тур­ски президент не е посещавал Мос­ква, за да учас­тва в парада на Чер­вения площад.

След­ващата година целият свят ще отбележи с раз­мах 75-годишнината от Победата във Великата Отечес­т­вена война.

Сред поканените в Русия гости засега са лидерите на страните Договора за колек­тивна сигур­ност, повечето дър­жави на европейс­кия кон­тинент, американ­с­кият президент Доналд Тръмп и израел­с­кият премиер Бенямин Нетаняху.

В началото на декем­ври намерението за посещение на Русия на 9 май 2020 г. бе пот­вър­дено от ръководителите на 17 дър­жави, включително лидерите на Индия, Фран­ция, Куба, Венецуела, Беларус, Мол­дова, Сър­бия, Чехия и др.

Поканата, адресирана до президента на Тур­ция, бе изп­ратена по установения ред. Чакаме решение“, заявиха от прес­служ­бата на рус­кото посол­с­тво в Анкара.

И въп­реки, че президен­тът на Тур­ция се среща с президента на Русия по-често от другите чуж­дес­т­ранни лидери – през 2018 г. Путин и Ердоган проведоха 7 срещи, през 2019 г. – 4, той никога не е посещавал Мос­ква за чес­т­ването на 9 май.

През 2020 г. е много вероятно Ердоган да прис­тигне в Мос­ква на 9 май. Това ще бъде сим­воличен жест и пов­ратна точка за руско-турските отношения“, комен­тира тур­с­кият политолог Керим Хас.

Пос­лед­ната среща на рус­кия и тур­с­кия лидери се със­тоя на 22 октом­ври тази година, преговорите продъл­жиха над 6 часа. На 2 декем­ври говорителят на президента Дмит­рий Пес­ков заяви, че след­ващата среща между Путин и Ердоган е нас­рочена за 8 януари 2020 г. в Истан­бул.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Леген­дата на ЦСКА - Аспарух Никодимов сподели своето мнение за момен­т­ната форма на “чер­вените“. Според него “чер­вените“ са зас­лужавали да по…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...