Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря12082020

Брой 152, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65987 BGN1 GBP = 2.17694 BGN1 CHF = 1.82056 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тръмп получи покана от Путин да посети Москва за 9 май

Тръмп получи покана от Путин да посети Москва за 9 май

Тръмп получи покана от Путин да посети Москва за 9 май

Лавров: САЩ вече не могат да спрат „Турски поток“ и „Северен поток 2“

Американ­с­кият президент Доналд Тръмп се срещна с рус­кия вън­шен минис­тър Сер­гей Лав­ров в Белия дом, предаде ТАСС.

Тръмп получи покана от рус­кия президент Владимир Путин да посети тър­жес­т­вата в Мос­ква по случай 75-ата годиш­нина от победата над хит­лерис­тка Гер­мания на 9 май догодина и сега обмисля пред­ложението, съобщи Лав­ров.

В Кон­г­реса на САЩ правят всичко въз­можно, за да спрат „Тур­ски поток“ и “Северен поток 2, но няма да успеят, заяви Лав­ров на прес­кон­ферен­ция в края на визитата си във Вашин­г­тон.

Кон­г­ресът бук­вално е зав­ладян от желанието да нап­рави всичко, за да раз­вали отношенията ни. Процесът, започ­нал от админис­т­рацията на бив­шия президент Барак Обама, продъл­жава. Ние обче сме свик­нали с тези видове атаки, знаем как да реагираме на тях. Уверявам ви, че нито „Тур­ски поток“, нито „Северен поток 2“ ще спрат“, посочи Лав­ров.

В понедел­ник Сенатът на САЩ прие бюджета за отб­раната за 2020 г., в който са пред­видени сан­к­ции за учас­т­ниците в строител­с­т­вото на „Тур­ски поток“ и „Северен поток 2“.

Става въп­рос за ограничения спрямо лица и ком­пании, които имат отношение към изг­раж­дането на газоп­роводите. Ръководителите на ком­паниите са зап­лашени от заб­рана за влизане в САЩ.

Влас­тите на САЩ въз­намеряват да задъл­бочат сът­руд­ничес­т­вото си с Русия в бор­бата с тероризма и нар­кот­рафика, заяви американ­с­кият дър­жавен сек­ретар Майк Пом­пейо на съв­мес­т­ната прес­кон­ферен­ция с Лав­ров.

“Обсъдихме темата за бор­бата с тероризма. Специал­ните служби на двете ни страни под­дър­жат редовно сът­руд­ничес­тво в тази област. Ще продъл­жим да го правим. Смятаме да нап­равим това сът­руд­ничес­тво още по-качествено и по-добро“, каза Пом­пейо.

България

Икономика

Loading...

Култура

„Пор­тал на два свята“ — Цари Мали град

Оперният фестивал се иткрива на 29 август с “Янините девет братя“

Софийс­ката опера и балет се готви за отк­риването на новия си фес­тивал „Порт…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Потен­циалът на нашия отбор е много по-голям, заяви Херо

Треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо заяви, че потен­циалът на водения от него тим е много по-голям. „Сигурно раз­ликата с Лев­ски отп­реди …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...