Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет06082020

Брой 148, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин препупреди за втора Сребреница, ако няма амнистия в Източна Украйна

Путин препупреди за втора Сребреница, ако няма амнистия в Източна Украйна

Путин препупреди за втора Сребреница, ако няма амнистия в Източна Украйна

Рус­кият президент Владимир Путин каза, че жителите на кон­т­ролираните от сепаратис­тите райони в Източна Украйна може да станат мишена за правител­с­т­вените сили, ако Киев получи пълен кон­т­рол над границата между тях и Русия, предаде Рой­терс.

Говорейки ден след пър­вата си лична среща с украин­с­кия президент Володимир Зелен­ски, Путин напомни за клането в Среб­реница през 1995 г. по време на Бос­нен­с­ката война.

Според него всяко предаване на кон­т­рола на украин­ците трябва да бъде пред­хож­дано от амнис­тия за жителите на Донецк и Луганск.

“Законът за амнис­тията все още не е приет от пар­ламента в Киев. Украин­с­ката страна нас­тоява: дайте ни въз­мож­ност да зат­ворим границата с наши войски. Но аз мога да си пред­с­тавя какво би се случило след това“, каза Путин, говорейки пред рус­кия Съвет за правата на човека.

“Ще има нова Среб­реница, тол­кова е просто“, добави той, напом­няйки за трагедията на бос­нен­с­кия град, където мес­т­ните сърби избиха над 8000 мюсюл­мани — най-масовото клане в Европа след Втората световна война.

“Та нали ние видяхме, как президен­тът Зелен­ски водеше дис­кусия с националис­тите. Вижда се кой там е по-силен. И какво ще се случи там? И кой ще ръководи тези националисти, когато те влязат на тези територии без гаран­ции за безопас­ността на хората?“, запита риторично рус­кият президент.

България

Икономика

Кредитирането за есенната сеитба се очаква след 10 август

Кредитирането за есен­ната сеитба се очаква след 10 август

През след­ващата сед­мица агроминис­тер­с­т­вото и фонд „Земеделие” ще бъдат готови да отпус­нат нис­колих­вени заеми за есен­ната сеитба, като тогава…

Прочети още:

Loading...

Култура

Русен­с­ката опера пред­с­тавя “Набуко“ на отк­рита сцена

Днес Русен­с­ката опера ще пред­с­тави спек­такъла “Набуко“ от Дж. Верди под отк­рито небе от 21.00 ч на площада пред Операта. На сцената ще изляз…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие