Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет14082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Лавров: Ключовите играчи да се обединят за уреждане на конфликта в Либия

Лавров: Ключовите играчи да се обединят за уреждане на конфликта в Либия

Лавров: Ключовите играчи да се обединят за уреждане на конфликта в Либия

Мос­ква пред­лага да се обединят усилията на ключовите играчи с цел да се пос­тигне уреж­дане на кон­ф­ликта в Либия. Това заяви вчера на прес­кон­ферен­ция в Коломбо рус­кият вън­шен минис­тър Сер­гей Лав­ров, който е на посещение в Шри Ланка, предаде ТАСС.

“Всички усилия, които полагат сега и европей­ците, включително гер­ман­ците, фран­цузите, италиан­ците, усилията, които полагат съседите на Либия — Алжир и Египет, а също така ОАЕ, Тур­ция, Катар и Рус­ката федерация, искаме да бъдат съб­рани ведно, за да дейс­т­ват всички в една посока и да насър­чават всички либийски страни да се договарят, а не да си уреж­дат отношенията по силов път“, каза Лав­ров. Мос­ква ще продължи усилията си за примирие в Либия, увери Лав­ров след преговорите в понедел­ник в рус­ката столица с цел да се договори без­с­рочно спиране на огъня. Засега не е пос­тиг­нат окон­чателен резул­тат, посочи той. Лав­ров нарече убийс­т­вото на иран­с­кия генерал Касем Солей­мани при въз­душен удар на САЩ в Баг­дад дейс­т­вие, което излиза извън всички правни и човешки рамки. Рус­ката федерация е готова да под­помогне установяването на диалог между САЩ и Иран, увери пър­вият дип­ломат на Мос­ква.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...