Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 180, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Китай заяви, че случаите на заболяване с новия коронавирус са достигнали 440

Китай заяви, че случаите на заболяване с новия коронавирус са достигнали 440

Китай заяви, че случаите на заболяване с новия коронавирус са достигнали 440

Китайс­ката Дър­жавна комисия по въп­росите на здравеопаз­ването съобщи, че към 21 януари е пот­вър­дено за 440 случая на заразяване с новия коронавирус в 13 китайски провин­ции. Комисията посочи, че починалите са девет, има данни за рес­пираторно предаване от пациент на пациент, предаде Рой­терс.

Ли Бин, зам.-ръководител на комисията, допълни на брифинг, че не се раз­решава да влизат живи животни в Ухан, града в Цен­т­рален Китай, откъдето тръгна епидемията.

Новият коронавирус се адап­тира и мутира, заяви вчера високопос­тавен пред­с­тавител на китайс­ките здравни власти, цитиран от ДПА. Генерал­ният дирек­тор на национал­ния Цен­тър за кон­т­рол и превен­ция на заболяванията Гао Фу каза още, че вирусът е започ­нал да се раз­п­рос­т­ранява от пазар в цен­т­рал­ния град Ухан, където се продават незаконно диви животни.

Новият вирус се раз­п­рос­т­рани включително в столицата Пекин, мегаполиса Шан­хай и специал­ния админис­т­ративен район Аомън (Макао). Регис­т­рирани бяха случаи и в чуж­бина — в Южна Корея, Япония, Тай­ван, Тай­ланд и САЩ. Редица страни засилиха гранич­ните проверки, за да не допус­нат раз­п­рос­т­ранението на вируса, който се появи в края на миналата година.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...