Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 180, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Затвориха 450 училища в Банкок заради замърсяване на въздуха

Затвориха 450 училища в Банкок заради замърсяване на въздуха

Влас­тите в тай­лан­д­с­ката столица Бан­кок наредиха около 450 училища да останат зат­ворени вчера заради замър­сяването на въз­духа, дос­тиг­нало опасно високи рав­нища, предаде Рой­терс.

В Бан­кок, който е най-посещаваният град в света, регис­т­рираното ниво на фините прахови час­тици е 78.3 мик­рог­рама на куб. м. Рав­нище над 35 се смята за опасно за здравето, според независимата организация за кон­т­рол на качес­т­вото на въз­духа Еър­Вижуал. Фините прахови час­тици може да включ­ват прах, сажди и дим и са тол­кова малки, че могат да се нат­рупат дъл­боко в белите дробове и да нав­лязат в кръвонос­ната сис­тема.

Като много раз­рас­т­ващи се азиат­ски градове Бан­кок страда от автомобилни газове, прах от строителни обекти и емисии от промиш­леността. Смята се обаче, че горенето на стър­нища и храсти в полетата в сел­с­ките райони доп­ринася най-много за замър­сяването през сухите зимни месеци. Индек­сът за качес­тво на въз­духа в Бан­кок вчера беше 163, по данни на Еър­Вижуал, а показатели над 150 се смятат за опасни.

Миналия януари Бан­кок зат­вори училищата за сед­мица заради замър­сяването. Тази година засега неп­рисъс­т­веният ден за учениците беше само вчера.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...