Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 181, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Китай е втори след САЩ по производство на оръжие

Китай е втори след САЩ по производство на оръжие

Китай е на второ място по произ­вод­с­тво на оръжие в света след САЩ. Четири китайски ком­пании от този бранш са сред 20-те водещи продавачи на оръжие в света, се в пуб­ликуван вчера док­лад на швед­ски изс­ледовател­ски инс­титут, предаде ДПА.

Общите продажби на четирите ком­пании, сред които е най-големият китайски самолетос­т­роител АВИК (Aviation Industry Corporation of China), въз­лизат на 54,1 млрд. долара за 2017 г., посочва Сток­хол­м­с­кият меж­дународен инс­титут за изс­лед­ване на проб­лемите на мира (СИПРИ), като се позовава на нови данни. С оръжей­ните си продажби за 2017 г. на стой­ност 20,1 млрд. долара АВИК е на шесто място по този показател. Американ­с­ката ком­пания “Лок­хийд Мар­тин“ е посочена като най-големият оръжеен продавач в света за същата година с продажби за около 43,9 млрд. долара.

През пос­лед­ните десетилетия Пекин си пос­тави за цел “да си стане самодос­татъчен в произ­вод­с­т­вото на усъвър­шен­с­т­вани оръжия“, се казва в док­лада, който е за периода 20152017 г.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...