Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Доналд Тръмп защитава обвинявания в расизъм покоен актьор Джон Уейн

Доналд Тръмп защитава обвинявания в расизъм покоен актьор Джон Уейн

Доналд Тръмп защитава обвинявания в расизъм покоен актьор Джон Уейн

Президен­тът на САЩ Доналд Тръмп защити покой­ния си идол, актьора Джон Уейн, когото демок­рати от Калифор­ния обвиняват, че е правил расис­тки изказ­вания, и поис­каха летище, носещо неговото име, да бъде преименувано, предаде АФП.

Сим­вол на традиционна Америка с десет­ките си роли на каубои и вой­ници мъж­кари и дори мачисти, Джон Уейн е изразявал “мнения в под­к­репа на превъз­ход­с­т­вото на бялата раса и против ЛГБТ и корен­ното население“, пише в резолюция, приета в петък от Демок­ратичес­ката пар­тия в окръг Ориндж, южно от Лос Анджелис.

Демок­ратите цитират интервю от 1971 г. за сп. “Плей­бой“, в което Джон Уейн казва: “Вяр­вам в превъз­ход­с­т­вото на белите“ и “не се чув­с­т­вам виновен за това, че преди 5 или 10 поколения афроамерикан­ците са били роби“.

“Демок­ратичес­ката пар­тия в окръг Ориндж осъжда расис­т­ките и нетолеран­тни изяв­ления на Джон Уейн и иска името му да се премахне от летището на окръг Ориндж“, се казва в пар­тий­ната резолюция.

“Сега нищонеп­равещите демок­рати искат да мах­нат името на Джон Уейн от летище“, реагира Тръмп в интер­нет и определи идеята като “невероятна глупост“.

Тръмп се е обявявал за отколешен привър­женик на Уейн и дори се снима с дъщерята на актьора в род­ния му щат Айова по време на предиз­бор­ната си кам­пания през 2016 г.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен…

Прочети още:

Loading...

Земеделие