Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Германия пое две важни ротационни председателства

Германия пое две важни ротационни председателства

Германия пое две важни ротационни председателства

Гер­мания пое от вчера ротацион­ните пред­седател­с­тва на ЕС и на ООН. Пър­вото ще е за 6 месеца, а второто за един. По време на тях в днев­ния й ред ще са такива теми като пан­демията от Ковид-19 и породената от нея криза, решаващите преговори за бъдещите отношения на ЕС с Великоб­ритания след Брек­зит, обтег­натите тран­сат­лан­тически отношения и израелско-палестинският кон­ф­ликт.

В интервю за ДПА вън­ш­ният минис­тър на Гер­мания Хайко Маас каза, че по време на гер­ман­с­кото пред­седател­с­тво на ЕС трябва да се пос­тиг­нат няколко цели. Първо, трябва да се решат финан­совите въп­роси, като приемане на прог­рамата за въз­с­тановяване от кризата с коронавируса, както и многогодиш­ната финан­сова рамка до 2027 г. Второ, трябва успешно да се прик­лючат преговорите за пост-Брекзит отношенията с Обединеното крал­с­тво. И трето, Европа трябва да бъде позиционирана като единна сила в глобал­ната борба за над­мощие между САЩ, Китай и Русия, която става все по-непредсказуема. Стремежът на гер­ман­с­кото пред­седател­с­тво на ЕС е да се пос­тигне един­с­тво в дейс­т­вията на съюза.

По отношение на пред­седател­с­т­вото на Съвета за сигур­ност темата за Ковид-19 също ще е водеща за Гер­мания, както и въп­росът за рефор­миране на Съвета и темата за Близ­коиз­точ­ния кон­ф­ликт, по който гер­ман­с­кото пред­седател­с­тво има намерение да играе пос­ред­ническа роля.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...