Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Племе освободи шестима заложници срещу тленните останки на вожда си

Племе освободи шестима заложници срещу тленните останки на вожда си

Племе освободи шестима заложници срещу тленните останки на вожда си

Членове на амазон­ско племе в Еквадор освободиха шес­тима залож­ници, които бяха взели с искане да им бъдат вър­нати тлен­ните останки на тех­ния вожд, починал от Ковид-19, съобщи правител­с­т­вото в Кито, цитирано от АФП.

Двама полицаи, двама вой­ници и двама цивилни бяха отв­лечени от тези индианци в чет­вър­тък в село Кюмаи, близо до границата с Перу.

Вож­дът на племето, починал от Ковид-19, бе пог­ребан според раз­поред­бите на здрав­ните власти, но в крайна сметка тлен­ните му останки бяха екс­хумирани и вър­нати на племето.

Еквадор­с­ката вът­решна минис­търка Мария Паула Ромо заяви в Туитър, че освободените залож­ници са били под­ложени на медицин­ски прег­лед след прес­тоя им в амазон­с­ката джун­гла.

Начал­никът на полицията генерал Пат­рисио Карильо е ръководел преговорите с похитителите, а специален екип е провел операцията по екс­хумацията и иден­тицифирането на тлен­ните останки на племен­ния вожд, които са били тран­с­пор­тиране от влас­тите до Кюмаи.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...