Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Магарицата Бъкуит набира пари за приют за добитък

Магарицата Бъкуит набира пари за приют за добитък

Магарицата Бъкуит набира пари за приют за добитък

Станала интер­нет звезда с ненадей­ните си появи в плат­фор­мата “Зум“ по време на видеокон­ферен­тни връзки, магарица помага за озд­равяване на финан­сите на приют за сел­с­кос­топан­ски животни в Канада, предаде АФП.

Заради пан­демията това убежище за добитък и кокошки го закъса откъм посетители и касите му се изп­раз­ниха. И тук дойде на помощ магарицата Бъкуит (в превод името й означава елда).

“Ало, намесва се доб­роволецът от приюта Тим Форс, ще ви пред­с­тавя една неочак­вана гос­тенка на вашата видеокон­ферен­ция, това е чудес­ната Бъкуит!“

На раз­деления на сек­ции екран учас­т­ниците с изненада и умиление пос­рещат присъс­т­вието на крот­ката магарица в една от тях. “Извинявайте за намесата, но на Бъкуийт това й е професията“, уточ­нява Тим Форс. При което след­ват шеги и весели комен­тари.

Учас­тията на магарицата, по желание на някой от членовете на видеокон­ферен­цията, са платени. С наб­раните от нея пари се закупува храна за кравите от приюта, закъсал финан­сово заради Ковид-19.

До избух­ването на пан­демията през март убежището “Фар­м­хаус гар­дън анимъл хоум“ се издържа предимно с дарения от на посетителите. То се намира в град Ъкс­б­ридж в провин­ция Онтарио на 75 км от Торонто.

Приютът е бивша ферма за едър рогат добитък.

Преди около 4 години соб­с­т­веникът на ран­чото Майк Ланигън, потом­с­т­вен фер­мер, решава никога да не изп­раща повече кравите си в кланицата.

Днес тук са нас­танени около двай­сетина крави, кокошки, патици, един кон и магарицата Бъкуийт.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...