Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт11082020

Брой 152, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.6627 BGN1 GBP = 2.16941 BGN1 CHF = 1.81263 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Шиндзо Абе посети префектура Кумамото, където рекордните валежи взеха жертви

Шиндзо Абе посети префектура Кумамото, където рекордните валежи взеха жертви

Шиндзо Абе посети префектура Кумамото, където рекордните валежи взеха жертви

Япон­с­кият премиер Шин­дзо Абе посети югозапад­ната префек­тура Кумамото, където рекор­д­ните дъж­дове предиз­викаха навод­нения и свличания на земни маси, отнемайки живота на десетки жители, предаде ДПА.

Премиерът почете паметта на 14 жер­тви в дом за въз­рас­тни в село Кума — район, който понесе значителни щети, когато на 4 юли едноимен­ната река излезе от коритото си.

Премиерът обеща на губер­натора на префек­турата Икуо Кабашима, че правител­с­т­вото ще положи всички усилия за бър­зото въз­с­тановяване на под­дър­жаните от дър­жавата пътища и река Кума.Правителството ще под­готви въз­можно най-бързо и извън­реден пакет с икономическа помощ на стой­ност над 400 милиарда йени (около 3,7 милиарда долара) за лик­видиране на пос­лед­с­т­вията от навод­ненията и свличанията на земни маси, добави Шин­дзо Абе, цитиран от ТАСС.

Броят на жер­т­вите на пролив­ните дъж­дове на ост­ров Кюшу дос­тигна 72 души, от които 64 в Кумамото. Спасител­ните екипи продъл­жават да издир­ват 13 други, които са обявени за изчез­нали. От 4 юли насам пролив­ните дъж­дове предиз­викаха общо 316 свличания на земни маси и 105 реки излязоха от коритата си. Близо 14 000 жилища в Кюшу, в Западна и Цен­т­рална Япония бяха навод­нени или понесоха щети.Японските метеоролози предуп­реж­дават, че дъж­дов­ният фронт ще продължи да се движи на изток, а пролив­ните дъж­дове ще продъл­жат поне до днес.

България

Икономика

Култура

Започнаха дни на руската култура в Бургас

Започ­наха дни на рус­ката кул­тура в Бур­гас

С изложба се отк­риха Дните на рус­ката кул­тура от 10 август в Бур­гас. Излож­бата ще обедини три теми — “Блокадата на Ленин­г­рад“, “Жен­с­кото лиц…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

130 кооперативни следи в българската история

130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история

Уважаеми читатели, днес в руб­риката „130 кооперативни следи в бъл­гар­с­ката история“ ще Ви запоз­наем с измененията в кооператив­ния закон от 19

Прочети още:

Loading...