Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Расте броят на заразените с Covid-19 в Гърция

Расте броят на заразените с Covid-19 в Гърция

Расте броят на заразените с Covid-19 в Гър­ция. Влас­тите раз­ширяват обх­вата на ограничител­ните мерки — отменен е Меж­дународ­ният мос­т­рен панаир в Солун и има риск от пос­тавяне под каран­тина на райони с висок брой заболели, съоб­щава БНР.

Само от един цех за обработка на хранителни продукти в Хал­кидики 50 работ­ници са заразени с коронавируса. Те са пос­тавени под каран­тина заедно със семейс­т­вата им. Заразата плам­нала от двама албанци, работещи там. Очаква се днес гръц­ките власти да наложат извън­редни ограничителни мерки в Северна Гър­ция, където са повечето случаи на заразени с вируса. В Солун под каран­тина е хотел, където са нас­танени миг­ранти. Полиция охранява мяс­тото и не допуска миг­ран­тите да напус­кат хотела.

О. Порос е под пълна каран­тина, като всички туристи са напус­нали ост­рова. Според влас­тите при регис­т­рирани 152 случая за пос­лед­ното денонощие “реал­ният брой на заразените е поне 10 пъти по-голям“. Огнища на заразата са нощ­ните заведения на брега на морето, където не се спазва дис­тан­ция, сват­бени тър­жес­тва и струп­ване на път­ници във фериботите. Влас­тите следят за стрик­тно спаз­ване на мер­ките в общес­т­вения тран­с­порт. Налагат глоби и зат­варят заведения, но въп­реки това ситуацията се оценява като критична. Очаква се днес премиерът Мицотакис да вземе решение за пос­тавяне под каран­тина на райони с висок ръст на броя на заразените.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...