Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тръмп подписа 4 указа в помощ на икономиката заради пандемията Ковид-19

Тръмп подписа 4 указа в помощ на икономиката заради пандемията Ковид-19

Тръмп подписа 4 указа в помощ на икономиката заради пандемията Ковид-19

Президентът иска лицето си до барелефите в Ръшмор на Вашингтон, Джеферсън, Рузвелт и Линкълн

Президен­тът на САЩ Доналд Тръмп под­писа четири указа, насочени към облек­чаване на икономичес­ките пос­ледици от пан­демията от Ковид-19, изпъл­нявайки зап­лахата си да дейс­тва еднолично, ако Кон­г­ресът не одобри законоп­роекта за стимулиране.

Един от указите цели осигуряване на повече помощи за без­работни, а друг пред­вижда облек­чения върху изп­лащането на студен­т­ски заеми. Трети указ преус­тановява при определени условия изгон­ване от жилище при неп­лащане на наем, а чет­върти отменя някои данъци върху зап­латите. Реал­ният ефект от тези укази пред­с­тои да се види, тъй като въз­мож­нос­тите на Белия дом да дейс­тва без одоб­рението на Кон­г­реса са ограничени.

Изп­лащането на увеличени помощи при без­работица на стой­ност 600 долара сед­мично изтече миналия месец. Указът на Тръмп е за 400 долара сед­мично, но източ­никът на финан­сиране не е ясен. Мораториумът върху принудител­ното освобож­даване на жилище също изтече. И двете мерки бяха част от стимули на стой­ност близо 3 трилиона долара, одоб­рени от Кон­г­реса по-рано тази година.

На прес­кон­ферен­ция от голф игрището му в щата Ню Джърси Тръмп каза, че демок­ратите се опит­ват да “дър­жат тази жиз­неноважна помощ като залож­ник“ и добави, че все още се надява на сделка с Кон­г­реса “на по-късна дата“. Тръмп посочи, че обявява данъчна вакан­ция за данъците върху зап­латите за американци, които получават по-малко от 100 000 долара годишно.

В петък пос­лед­ните преговори Белия дом и законодателите демок­рати се провалиха. Ключовите проб­лемни пун­к­тове бяха раз­мерът на помощите при без­работица и искането на демок­ратите за оказ­ване на федерална помощ на отдел­ните щати.

Губер­наторът на Южна Дакота Кристи Ноъм е пред­с­тавила на американ­с­кия президент Доналд Тръмп проект за висока 1,2 м. скул­п­тура с неговото изоб­ражение на планината Ръш­мор, пише в. „Ню Йорк Таймс“, цитиран от БГНЕС. Според изданието Ноъм от избирането си през 2018 г. полага активни усилия, за да осигури съг­ласието на Тръмп лично да дойде на тър­жес­т­вата по случай Деня на независимостта в планината Ръш­мор. Президен­тът време на час­тен раз­говор в Овал­ния кабинет на Белия дом е споделил с Ноъм идеята за добавяне на соб­с­т­вения му барелеф към тези на Джордж Вашин­г­тон, Томас Джефер­сън, Теодор Руз­велт и Ейб­рахам Лин­кълн. Планината е сим­вол на пат­риотизъм за американ­ците – традицион­ните фойер­верки тук са начало на тър­жес­т­вата в цялата страна за Деня на независимостта на САЩ на 4 юли. Според „Ню Йорк Таймс” Тръмп не само е под­к­репил идеята. Миналата година съвет­ник в Белия дом попитал в офиса на губер­натора на Южна Дакота какви са фор­мал­нос­тите, необ­ходими за добавяне на скул­п­турен пор­т­рет към планин­с­кия склон. Когато Ноъм беше домакин на лидера на Белия дом в началото на миналия месец, тя му пред­с­тави 1,2-метров проект на планината Ръш­мор с барелефи на петима президенти, включително Тръмп.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...