Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт27102020

Брой 206, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин предлага ваксина срещу вируса безплатно за служителите на ООН

Путин предлага ваксина срещу вируса безплатно за служителите на ООН

Путин предлага ваксина срещу вируса безплатно за служителите на ООН

Рус­кият президент Владимир Путин пред­ложи страната му да предос­тави без­п­латно на служителите на ООН раз­работената от нея вак­сина срещу новия коронавирус, предаде Асошией­тед прес.

Путин отп­рави офер­тата в речта, която произ­несе чрез видеокон­ферен­тна връзка по време на общополитичес­ките дебати в рам­ките на 75-ата годишна сесия на Общото съб­рание на светов­ната организация.

“Всеки от нас може да се изп­рави пред този опасен вирус. Вирусът не пощади пер­сонала на ООН, ней­ната цен­т­рала и регионални струк­тури“, каза рус­кият президент.

Все още няма дос­татъчно изс­лед­вания, които да пот­вър­ж­дават ефек­тив­ността на вак­сината “Спут­ник V”, и това предиз­вика без­покойс­тва, че тя засега не е готова за масова упот­реба, както и слухове за потен­циални странични ефекти.

Путин заяви, че офер­тата му е в отговор на молба от лидери на други страни.

“Благодарим на президента Путин за неговото щедро пред­ложение, което ще бъде проучено от нашите медицин­ски служби“, каза Стефан Дюжарик, говорителят на генерал­ния сек­ретар на ООН Антониу Гутериш.

Необ­ходимо е да се свалят прег­радите пред пар­т­ньор­с­т­вото в медицината, а светов­ната тър­говия да бъде раз­чис­тена от нелегитимни сан­к­ции и бариери. Това би могло силно да спомогне за въз­с­тановяване на глобал­ния рас­теж и намаляване на без­работицата, комен­тират руски медии.

България

Икономика

Защо ядем домати от Полша и чесън от Китай?

Защо ядем домати от Полша и чесън от Китай?

От общо около 20 000 фирми, заети в сферата на селското, рибното и горското стопанство, работят в условия на тотална несигурност

Бойко Сачанс…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Обрат прати Краев и Мидтиланд на върха в Дания

Бъл­гар­с­кият национал Божидар Краев и съот­бор­ниците му от Мид­тиланд нап­равиха впечат­ляващ обрат срещу един от основ­ните си кон­куренти за титл…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Сеитбата на есенници изостава с над 50% спрямо година по-рано

Сеитбата на есенници изостава с над 50% спрямо година по-рано

Пър­вите товари със слън­чог­лед от новата реколта минаха през Вар­нен­с­кото прис­танище. Количес­т­вото е 16,9 хил. тона, се посочва в пос­лед­ните о…

Прочети още:

Loading...