Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря02122020

Брой 232, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Гаф на Тръмп - нарече френския президент Макрон премиер

Гаф на Тръмп - нарече френския президент Макрон премиер

Американ­с­кият президент Доналд Тръмп, който редовно се подиг­рава на пред­полагаемите гафове на съпер­ника си Джо Бай­дън, на свой ред блесна с грешка, понижавайки френ­с­кия си колега Мак­рон до длъж­ността министър-председател, съобщи АФП.

На предиз­борен митинг в щата Мичиган Тръмп нап­рави гафа, когато изреж­даше пос­тиженията от началото на ман­дата си. След като спомена за бив­шето споразумение договор за свободна тър­говия с Канада и Мек­сико (НАФТА), което той замени с ново, Тръмп изказа мнението си за Париж­кото споразумение за климата, от което САЩ се оттег­лиха след избирането му през 2016 г. “Знаете ли кое също спрях. Париж­кото споразумение за климата. Много обичам премиера Мак­рон, но го попитах как върви споразумението. Те май не успяват да се справят“, заяви кан­дидатът на репуб­ликан­ците за Белия дом. “Спес­тих ви милиарди долари, никой друг не би могъл да го нап­рави. Казах, че (споразумението) е бед­с­т­вие, те искаха общо взето да вземат нашето богат­с­тво“, добави Тръмп пред под­дръж­ниците си.

Американ­с­кият президент и френ­с­кият му колега установиха тесни отношения малко след избирането на Мак­рон, но впос­лед­с­т­вие връз­ките им значително се влошиха, пише АФП.

България

Икономика

Пандемията “изяде“ книгата, 30% спад на продажбите

Пандемията “изяде“ книгата, 30% спад на продажбите

През месеците април и май пък спадът бил драстичен - до 70 на сто

С30% са спад­нали продаж­бите на книги през тази година вслед­с­т­вие на пан­деми…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Син на руски милиардер иска да влезе в Ботев (Пд)

Синът на рус­кия милиар­дер Борис Зин­гаревич — Антон, идва до броени дни в Бъл­гария за среща, за да пред­ложи сделка за Ботев (Плов­див). Това т…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...