Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет27112020

Брой 229, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Десетте най-дразнещи постъпки за белгийците по време на епидемия

Допит­ване, пред­с­тавено в мес­тни медии, определи десетте най-дразнещи пос­тъпки за бел­гий­ците по време на епидемия, предаде БТА.

На първо място е пос­тавено носенето на маска под носа.

Второ място заема свалянето на мас­ката, за да се говори.

След­ват призивът към събесед­ник да си свали мас­ката, защото това е “безопасно“; носенето на маска от някой, който се движи сам в автомобила си; хвър­лянето на маска на улицата.

На 6-о място са пос­тавени хората, които сами се провъз­г­ласяват за вирусолози. 7-ото е за онези, които работят у дома, като заб­равят, че и съседите им правят същото.

На 8-о място са пос­тавени хората, които не спаз­ват безопасно раз­с­тояние в магазина. Пос­лед­ните 2 места са заети от път­ниците, които очак­ват някой друг вместо тях да натисне звънеца в автобуса за заявяване на желание за слизане на след­ващата спирка, и онези, които се самоупъл­номощават да проверяват останалите за спаз­ването на общите противоепидемични правила.

До края на сед­мицата влас­тите в Бел­гия се очаква да решат дали да вър­нат общата каран­тина, наложена в средата на март и продъл­жила повече от месец като мярка срещу раз­п­рос­т­ранението на Ковид. Това съобщи национал­ният щаб за противодейс­т­вие на епидемията.

Здрав­ните власти пояс­няват, че решението зависи от това дали досегаш­ните мерки ще доведат до спад в броя на новозаразените.

България

Икономика

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

Бъл­гар­с­ката търговско-промишлена палата никога не е била привър­женик на раз­даването на пари без никакъв ангажимент за която и да е фирма. Тр…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Почина Димитър Ларгов

Почина Димитър Ларгов

На 84-годишна въз­раст ни напусна бив­шият капитан на национал­ния отбор и президент на Бъл­гар­с­кия фут­болен съюз Димитър Лар­гов. Спор­т­ната кари…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...