Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет28012021

Брой 19, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Пакистанци се сбогуват със самотен слон, който заминава за Камбоджа

Пакистанци се сбогуват със самотен слон, който заминава за Камбоджа

Пакистанци се сбогуват със самотен слон, който заминава за Камбоджа

Официални лица и почитатели се съб­раха в зоологичес­ката градина в Исламабад на тър­жес­тво за сбогом със самот­ния слон Каван, преди той да отпътува за Кам­бо­джа, съобщи Рой­терс.

Политици, посетители на зоопарка и деца се струпаха сред балони и над­писи “Сбогом, Каван, ще ни лип­с­ваш“ пред ограж­дението на слона. Децата позираха за снимка, музиканти свиреха специално за Каван.

Каван обича музиката.

Амир Халил, ветеринар от организацията “Четири лапи“ успя да се сприятели с него преди време, макар и слонът да беше проявявал агресив­ност към хора, като му пееше песни на Франк Синатра.

Марион Лом­бард, говорителка на организацията “Четири лапи“, каза, че никак не е лесно да се тран­с­пор­тира животно с тегло 4,8 тона, но Каван реагира добре на обучението.

“Решихме да организираме тър­жес­тво, за да могат хората да се сбогуват с Каван, преди да отпътува за Кам­бо­джа — добави Марион Лом­бард. — Искаме да му пожелаем щас­т­ливи пен­сионер­ски години“.

Очаква се ветеринарът Амир Халил да прис­тигне в Исламабад, преди Каван да отпътува, за да се срещне със слона, за чието освобож­даване положи много усилия.

България

Икономика

4000 ресторантьори “окупираха“ Министерския съвет

4000 ресторантьори “окупираха“ Министерския съвет

Протестиращите се оплакаха, че до момента не са получили нито лев от обещаните компенсации за времето, в което са затворени

След раз­цеп­лениет…

Прочети още:

Loading...

Култура

Джейн Фонда ще получи почетна награда „Златен глобус“

Джейн Фонда е без­с­порна фигура в Холивуд като акт­риса и социална активис­тка и знаменитата й кариера ще бъде почетена с най-високата наг­рада …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Томас Тухел подписа с Челси

Новият мени­джър на Челси Томас Тухел е изк­лючително щас­т­лив, че е получил доверието на ръковод­с­т­вото на клуба. 47-годишният бивш треньор на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие