Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет28012021

Брой 19, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Германецът, който се вряза с колата си в пешеходци в Трир, дава показания

Германецът, който се вряза с колата си в пешеходци в Трир, дава показания

Германецът, който се вряза с колата си в пешеходци в Трир, дава показания

51-годишният мъж уби петима и рани 15 души, няма данни за политически мотиви

Гер­ман­с­ката полиция съобщи днес, че мъжът, който във втор­ник нав­лезе с автомобила си с повишена проходимост в пешеходна зона в югозапад­ния град Трир, убивайки петима души, дава показания, предаде АП. Инциден­тът стана край сим­вола на най-стария град в Гер­мания — антич­ната Порта Нигра.

Влас­тите не дадоха никакви под­роб­ности какво е казал той по време на раз­пита. Мъжът беше арес­туван на мес­топ­рес­тъп­лението и иден­тифициран като 51-годишен гер­манец, роден в Трир. Пред­с­тои той да бъде изп­равен пред съдия, за да бъде издадена заповед за неговия арест. Ще му бъде нап­равена и психиат­рична екс­пер­тиза. При задър­жането си той е оказал съп­ротива.

Извър­шителят няма пос­тоянен адрес и е живеел в изпол­з­вания при нападението джип „Ленд Роувър”, който бил взел назаем от приятел, посочиха влас­тите.

На прес­кон­ферен­ция късно във втор­ник беше съоб­щено, че няма данни за някакъв терорис­тичен, политически или религиозен мотив, който да е изиг­рал роля при нападението. Извър­шителят е бил под въз­дейс­т­вието на алкохол, заяви на прес­кон­ферен­ция прокурор Петер Фрицен, цитиран от ТАСС. В кръвта на нападателя е било установено наличие на 1,4 промила. Освен това “има свидетел­с­тва, че може да става дума за човек с психическо заболяване“, каза още Фрицен, като изтъкна, че извър­шителят на атаката е бил прег­ледан от лекар от мес­т­ните здравни власти. Започ­нахме раз­с­лед­ване по подоз­рение в убийс­т­вото и нанасянето на тежки телесни пов­реди. Изхож­даме от това, че той е изпол­з­вал автомобила като оръжие, каза Фрицен.

Четирима души продъл­жават да са с опас­ност за живота в бол­ница, а петима други имат сериозни наранявания. Шес­тима са по-леко пос­т­радали. Май­ката на 9-месечно бебе, убито при атаката, е сред нас­танените в бол­ница.

Късно във втор­ник един от ранените е починал. Сред убитите са 25-годишна жена и 45-годишен мъж от Трир. Най-възрастната жер­тва е на 73 години.

България

Икономика

Пандемията удари богатите ни градове

Пандемията удари богатите ни градове

Пан­демията от коронавирус удари най-силно най-богатите ни градове. Това е един от изводите на Инс­титута за пазарна икономика, който за девет…

Прочети още:

Loading...

Култура

Татяна Харизанова търси тишината

В галерия „Средец“ на Минис­тер­с­тво на кул­турата се пред­с­тавя пър­вата за тази година изложба на худож­нич­ката Татяна Харизанова. Екс­позицията …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Венци Стефанов: Конгресът на БФС трябваше да е вчера

Венци Стефанов: Конгресът на БФС трябваше да е вчера

Време е младите бъл­гар­ски фут­болисти да спрат да духат супата заради Бонго от Конго, заяви членът на Изпъл­кома на род­ната цен­т­рала

Членът на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...