Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 240, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Заради пандемията във Великобритания 1 млрд халби наливна бира са изтекли в канализацията

Заради пандемията във Великобритания 1 млрд халби наливна бира са изтекли в канализацията

Заради пандемията във Великобритания 1 млрд халби наливна бира са изтекли в канализацията

Ново проуч­ване установи, че през пан­демич­ната година заради каран­тин­ните мерки, съдър­жанието на един милиард халби бира по половин литър са изтекли в канализацията, пише в. “Дейли стар“.

От месец март насам огромни количес­тва наливно пиво са били бракувани, тъй като неговата трай­ност е ограничена в рам­ките на 24 месеца. Британ­с­ките пъбове, барове и рес­торанти, които са се били запасили с редов­ните количес­тва, не са могли да ги реализират след избух­ването на Ковид-19 кризата през март 2020 г. С бракуваната бира са могли да бъдат напъл­нени 180 олим­пийски басейна.

В материално изражение понесените загуби са на стой­ност около 4 милиарда лири. Британ­с­ките любители на пивото са шокирани от изх­вър­лената продук­ция. Вместо да я излеят в канализацията, бирата тряб­ваше да бъде раз­давана без­п­латно с по едно буре на всяка улица, е преоб­ладаващото мнение в социал­ните мрежи.

Британ­с­ката пъб кул­тура е много важна част от социал­ния живот на поданиците на Нейно Величес­тво. Нереализираното и бракувано пиво говори и за нереализирани социални кон­такти, което със сигур­ност ще се отрази на психич­ното здраве на нацията. Пъбовете в Обединеното крал­с­тво са не само място за кон­сумация, но и за срещи и социализация.

Трай­ността на кег с пас­тьоризирана бира е до 4 месеца след напъл­ването му, докато непас­тьоризираната изкарва само от шест до осем сед­мици, уточ­нява изданието.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сес­т­рите Стефани и Габ­риела Стоеви намериха място в полуфиналите на финал­ния тур­нир на Светов­ните серии по бад­мин­тон в Бали (Индонезия) с на…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...