Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23012021

Брой 15, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Майк Пенс отказа да се позове на 25-ата поправка,за да отстрани Тръмп

Майк Пенс отказа да се позове на 25-ата поправка,за да отстрани Тръмп

Майк Пенс отказа да се позове на 25-ата поправка,за да отстрани Тръмп

Вицеп­резиден­тът на САЩ Майк Пенс заяви, че няма да се позове на 25-ата поп­равка на кон­с­титуцията, за да отс­т­рани от длъж­ност президента Доналд Тръмп.

Пенс изп­рати писмо до пред­седател­ката на Камарата на пред­с­тавителите Нанси Пелоси, в което нарича “политически игри“ опитите на демок­ратите да го накарат да изпол­зва тази поп­равка, за да обяви Тръмп за негоден за изпъл­няване на президен­т­с­ките функции.“Не мисля, че такова дейс­т­вие е в интерес на нашата страна“, каза вицеп­резиден­тът. “Съг­ласно кон­с­титуцията, 25-ата поп­равка не е сред­с­тво за наказание или за узур­пиране“, каза Пенс и добави, че изпол­з­ването й “по този начин ще съз­даде ужасен прецедент“.

Тази поп­равка поз­волява на вицеп­резидента и мнозин­с­т­вото от кабинета да обявят президента за “нес­пособен“ да упраж­нява фун­к­циите си. При това положение вицеп­резиден­тът встъпва в длъж­ност като и.д. президент.

“Миналата сед­мица не се под­дадох на натиска, за да упражня власт, над­х­вър­ляща тази, дадена ми от кон­с­титуцията, за да определя резул­тата от изборите. Няма да се под­дам и сега на опита на Камарата на пред­с­тавителите да играя политически игри в тол­кова труден момент“, каза Пенс.

Отрицател­ният отговор на Пенс гаран­тира, че демок­ратите ще прис­тъпят още днес към раз­г­леж­дане на обвинител­ния акт, според който Тръмп е извър­шил “под­с­т­рекател­с­тво към бунт“ на 6 януари, когато негови привър­женици нах­луха в Капитолия.

Икономика

Култура

„Червената шапчица“ е любим спектакъл за деца

На 23 януари от 11.00 ч. на Голяма сцена в Софийс­ката опера и балет ще се играе пред­с­тав­ление на всички деца по приказ­ката на Шарл Перо „Чер…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Левски продаде Найджъл Робърта на Динамо (Загреб)

Левски продаде Найджъл Робърта на Динамо (Загреб)

Шефовете на двата клуба са си стиснали ръцете, остава нидерландецът да подпише своя договор

Нападателят на Лев­ски Найджъл Робърта ще продължи…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...