Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23012021

Брой 15, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Ким Чен-ун закри партийния конгрес с обещание за увеличаване на ядрения арсенал

Ким Чен-ун закри партийния конгрес с обещание за увеличаване на ядрения арсенал

Север­нокорейс­кият лидер Ким Чен-ун се ангажира да увеличи ядрения арсенал на своята страна, съобщи вчера аген­ция КЦТА, цитирана от АФП.

“Продъл­жавайки да укреп­ваме нашите сили за ядрено сдър­жане, ние трябва да нап­равим всичко, за да съз­дадем най-могъщия военен апарат“, заяви Ким в речта си на зак­риването на пар­тий­ния кон­г­рес. Кон­г­ресът на Корейс­ката трудова пар­тия продължи осем дни, два пъти повече от предиш­ния форум през 2016 г.

САЩ са “най-голямото препят­с­т­вие пред раз­витието на нашата революция и са наш основен враг“, каза Ким. “Истин­с­ките намерения на тях­ната политика към КНДР няма да се променят никога, който и да дойде на власт“, каза север­нокорейс­кият лидер дни преди встъп­ването в длъж­ност на президента демок­рат Джо Бай­дън. Ким допълни, че Северна Корея е раз­работила планове за пос­т­рояването на ядрена под­вод­ница и изб­рои дълъг списък от прог­рами за нови оръжия, в това число свръх­з­вукови ракети с ядрени бойни глави, воен­норазуз­навателни сателити и меж­дукон­тинен­тални балис­тични ракети на твърдо гориво.

Икономика

Култура

„Червената шапчица“ е любим спектакъл за деца

На 23 януари от 11.00 ч. на Голяма сцена в Софийс­ката опера и балет ще се играе пред­с­тав­ление на всички деца по приказ­ката на Шарл Перо „Чер…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Левски продаде Найджъл Робърта на Динамо (Загреб)

Левски продаде Найджъл Робърта на Динамо (Загреб)

Шефовете на двата клуба са си стиснали ръцете, остава нидерландецът да подпише своя договор

Нападателят на Лев­ски Найджъл Робърта ще продължи…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...