Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря03032021

Брой 43, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Португалия затяга карантината заради рекорден ръст на заразените

Португалия затяга карантината заради рекорден ръст на заразените

Португалия затяга карантината заради рекорден ръст на заразените

По-строги каран­тинни правила бяха въведени в Пор­тугалия, съоб­щиха влас­тите в момент, когато раз­рас­т­ването на пан­демията отбелязва мрачни рекорди и пос­тавя бол­ниците на предела на въз­мож­нос­тите им, предаде АП.

Премиерът Антониу Коща заяви, че прекалено много хора са се въз­пол­з­вали от изк­люченията, пред­видени от въведената миналия петък каран­тината — влас­тите съоб­щиха, че движението през уикенда е било 70 % от нор­мал­ното. “Преминаваме през най-сериозната фаза на пан­демията“ досега, каза Коща, призовавайки хората да спаз­ват правилата. “Сега не е време да намираме вратички в закона“, добави той.

Премиерът обяви, че януар­с­ките раз­п­родажби в магазините ще бъдат заб­ранени, както и събирания на общес­т­вени места, независимо от броя на учас­т­ниците. Училищата остават отворени, но около тях ще бъдат раз­положени повече полицаи, за да не поз­волят на учениците да се събират на групи. Пътуванията между окръзите ще бъдат заб­ранени през уикен­дите, а магазините и супер­мар­кетите ще са с намалено работно време.

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

В Ямбол започва 22-ят Международен маскараден фестивал “Кукерландия“

От 12 до 14 март в Ямбол и в някои села на община Тун­джа ще се със­тои 22-ят Меж­дународен мас­караден фес­тивал “Кукер­лан­дия“ и Национал­ният ку…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие