Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря03032021

Брой 43, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) В последния ден на Тръмп в Белия дом: Вашингтон приличаше на укрепен лагер

В последния ден на Тръмп в Белия дом: Вашингтон приличаше на укрепен лагер

В последния ден на Тръмп в Белия дом: Вашингтон приличаше на укрепен лагер

Отива си от властта с едва 34 процента одобрение

Вчера бе пос­лед­ният ден от ман­дата на Доналд Тръмп. Днес той отпътува от Вашин­г­тон за имението си в Мар-а-Лаго, щата Флорида, преди встъп­ването в длъж­ност на изб­рания за негов нас­лед­ник на поста Джо Бай­дън.

48 часа преди церемонията по полагането на клетва от Бай­дън цен­търът на Вашин­г­тон приличаше на укрепен лагер, отбелязва АФП. Хиляди бойци от Национална гвар­дия пат­рулираха по улиците на американ­с­ката столица.

Тази сут­рин броят им дос­тигна 25 000Г. Гвар­дията охранява обшир­ната “чер­вена зона“, прос­тираща се от Капитолия, където новият президент и вицеп­резидент на САЩ, Джо Бай­дън и Камала Харис, ще положат клетва, до Белия дом.

Улиците на Вашин­г­тон бяха празни в понедел­ник — Деня на Мар­тин Лутър Кинг. По традиция на този официален праз­ник, почитащ паметта на убития борец за граж­дан­ски права, много американци се пос­вещават на доб­ровол­ческа дей­ност, отбелязва АФП.

Това “е под­ходящ начин да излекуваме, обединим и въз­с­тановим тази страна, която обичаме“, обяви Бай­дън. Той си е пос­тавил за цел да помири американ­ците, дъл­боко раз­делени след управ­лението на Тръмп.

В столицата, въоръжени вой­ници и полицаи пред бронирани автомобили замениха обичай­ните зяпачи. Обик­новено натоварени улици са блокирани с бетонни заг­раж­дения.

За да гаран­тира, че бой­ците от Национал­ната гвар­дия, раз­положени във Вашин­г­тон, не пред­с­тав­ляват риск за сигур­ността, ФБР проверява тях­ното минало.

Заради под­с­т­рекател­с­ката си роля за раз­мириците Тръмп стана пър­вият президент в историята на САЩ, под­ложен 2 пъти на импийч­мънт. Пред­с­тои процес срещу него в Сената.

Пос­лед­ното проуч­ване на общес­т­веното мнение преди края на ман­дата на президента е неб­лагоп­риятно за него. Проведено от инс­титута “Галъп“, то показва само 34 процента одоб­рение за Тръмп.

България

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

Кмет и 3 балотажа за БСП, ГЕРБ спечели Мъглиж с натиск и менипулации

В седем от дванадесетте населени места у нас, където на 28 фев­руари се проведоха час­тични избори за кмет, БСП учас­тва със свои кан­дидати. Ед…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

В Ямбол започва 22-ят Международен маскараден фестивал “Кукерландия“

От 12 до 14 март в Ямбол и в някои села на община Тун­джа ще се със­тои 22-ят Меж­дународен мас­караден фес­тивал “Кукер­лан­дия“ и Национал­ният ку…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие